SON DAKİKA
Hava Durumu

İşsizlerle işçi arayan firmalar buluştu

Bursa'da iş arayanlarla işçi arayan firmalar bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2012 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2012 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İşsizlerle işçi arayan firmalar buluştu
Bursa'da iş arayanlarla işçi arayan firmalar bir araya geldi.

İşsizlere iş imkanı sağlayacak ‘Bursa insan kaynakları ve istihdam buluşması’, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) iş birliğiyle Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. İnsan kaynakları ve istihdam buluşmasına firmalar ilgi gösterirken, işsizler için yaklaşık 150 stant açıldı. İşsizler 24 Kasım Cumartesi günü saat 18.00’a kadar açık olacak istihdam buluşmasına gelip firmalara iş başvurusu yapabilecek. Organizasyonun Bursa’da ilk defa düzenlendiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bizler böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Burada işsizler ve iş verenler birbirleriyle temasa geçecekler. İnsanlar, gençler istihdam ile ilgili bilgiler alacak. Firmaları yakından tanıyacaklar” dedi.

Firmaların nasıl eleman istediğini en güzel şekilde anlatacağını belirten Altepe, “İnsanlarımız kendilerini yetiştirecek, donanımlı hale gelecek. Bursa özellikli bir şehir ve dünya kentidir. Bu şehirde yaşayanların sanatı, mesleği ve becerisi olması gerekiyor. Bursa’da yaşayan insanlar bunun en güzel örneği olmalı. Bizler de Bursa’nın gelişimine önemli katkı sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
İş-Kur İnsan Kaynakları Daire Başkanı Necmettin Esen ise, "Reform çapındaki tedbirlerle sürekli büyüyen ekonomimiz sayesinde krizden en az etkilenen ülkelerin başında geliyoruz. Avrupa ve diğer ülkelerin aksine ekonomimiz her geçen yıl büyümekte ve işsizlik oranı düşmekte" dedi.

Konuşmaların ardından ‘Bursa insan kaynakları ve istihdam buluşması’nın açılışı yapıldı. Açılışın ardından Başkan Altepe ve protokol stantları gezdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.