SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul yoluna da tramvay geliyor...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Caddesi'ne kazandırılan tramvay, günde 7 bini aşkın yolcu taşıyarak, öneml

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2012 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2012 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İstanbul yoluna da tramvay geliyor...



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Caddesi'ne kazandırılan tramvay, günde 7 bini aşkın yolcu taşıyarak, önemli bir rekora imza atarken Başkan Altepe, bu hattın Yeşilyayla, Ertuğrul Gazi ve Mesken'e kadar uzatılacağını, şehir içi tramvay hattının Yalova Yoluna uzatılması konusundaki çalışmalara da başladıklarını söyledi.





 Büyükşehir Belediyesi'nin 'çağdaş, yaşanabilir ve ulaşılabilir Bursa' hedefi doğrultusunda Cumhuriyet Caddesi'nde hayata geçirdiği tramvay, Bursalıların vazgeçilmez ulaşım araçlarından biri haline geldi. Cumhuriyet Caddesi'nde tramvaya binerek hat boyunca seyahat eden ve vatandaşlarla sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, halen Zafer Meydanı ile Davutkadı arasında yolcu taşıyan tramvayın Yeşilyayla ve Ertuğrul Gazi - Mesken'e kadar uzayacağını söyledi.

Başkan Altepe, kentin ana arterlerinde tramvayın çalıştırılmasına herkesin şüpheyle yaklaştığını ifade ederek, "Ancak zamanla tüm vatandaşlarımız tramvayı kullanmaktan keyif almaya başladı. Tramvay artık çarşı bölgesinde alternatif ulaşım hatlarından oldu ve günden güne de ilgi daha da artıyor. Günlük yolcu kapasitesi 7 bini aştı. Bu kapasite her geçen daha da gün artıyor" dedi.
Tramvayın Cumhuriyet Caddesi'ne renk kattığını vurgulayan Başkan Altepe, tramvay uygulamasıyla örnek bir çalışmanın gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi. Şehir içi raylı sistem projesi olan T1 hattının çalışmalarının devam ettiğini de söyleyen Başkan Altepe, "Tramvay hattının Yalova Yolu'na uzatılması konusunu da programımıza aldık. Bursa'yı demir ağlarla örerken, çevreyi kirletmeyen, kokusuz, çağdaş ve klimalı, sessizce çalışan tramvaylarımızı da ulaşıma dahil etmeyi hedefliyoruz. Altıparmak, İnönü ve Çarşamba caddelerinden sonra Yalova Yolu'na da aynı güzellikleri taşımayı istiyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin hem cephe düzenleme hem de raylı sistem çalışmalarıyla Bursa'nın caddelerinin vizyonunun değiştiğini kaydetti.

Tramvayı kent merkezine ulaşımında sık sık kullandığını söyleyen Şükrü Topçuoğlu, Bursa'ya katkılarından dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Topçuoğlu, "Bu hatta tramvayın kullanılması çok iyi oldu. Merkeze ulaşımımız rahatladı. Her gün tramvayı kullanıyorum, ulaşımda sorun yaşamıyorum" dedi.

1,5 yaşındaki Ada tramvayı çok seviyor

Çınarönü'nde ikamet eden Nurten Aşina ve Ayşe Katı da tramvay sayesinde hem maddi hem de zaman açısından ciddi kazanç sağladıklarını ve tramvayı rahatça kullanmanın keyfini yaşadıklarını söyleyerek, projeye imzasını atan Başkan Altepe'yi tebrik etti. 1,5 yaşındaki kızı Ada'nın tramvayı çok sevdiğini ve Ada'yı gezdirmek için sık sık tramvayı tercih ettiklerini belirten Lara Kaban da tramvayın Yıldırım'a ulaşımı daha pratik hale getirdiğine dikkati çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.