SON DAKİKA
Hava Durumu

İstifa et baskısı!

Geçen ay yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesi AK Parti’ye karşı açık açık tavır alan ve İYİ Parti’ye o

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2018 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2018 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İstifa et baskısı!
Geçen ay yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesi AK Parti’ye karşı açık açık tavır alan ve İYİ Parti’ye oy verilmesi yönünde cemaate baskı kuran Süleymancılar Cemaati, bu karara uymayanlara şimdi istifa et baskısı yapıyor. İlim ve Kur’an öğretimi için yola çıkan cemaatin siyasete bulaşmasına tepki gösteren ve işaret edilen partiye oy vermeyen, Bursa’da yüzlerce dernek yöneticisi üzerinde istifa baskısı kurulurken; cemaat içindeki huzursuzluk da giderek artıyor.
Süleymancılar Cemaati’nde tavan siyasetin tam merkezine otururken tabanda ise isyan sesleri her geçen gün daha fazla çıkıyor. 24 Haziran seçimlerine İYİ Parti ve Meral Akşener’in desteklenmesi için cemaate baskı kuran Süleymancılar Cemaati üst yönetimi, bu süreçte karara uymayan ve bunu açıkça dile getiren dernek yöneticilerini istifaya zorluyor. Bursa’da sayıları 65-70’e ulaşan yurtlara bu dernek yöneticilerinin girişi yasaklanırken, Bursa ve Balıkesir Sorumlusu Cemil Yılmaz’ın talimatlarıyla yurt görevlilerinin dernek yöneticilerine ve dernek üyelerine istifa baskısı yaptığı ortaya çıktı.
“KUR’AN İÇİN, İLİM İÇİN VARIZ”
Bursa Şehir Gazetesi’ne konuşan Soğanlı Öğrencileri Koruma Derneği’nden bir cemaat üyesi, seçimlerden önce İYİ Parti ve Meral Akşener’in desteklenmesi yönünde bir baskı oluştuğunu ancak cemaat üyelerinin buna sıcak bakmadığını ve bunu dillendirenlerin bugün istifaya zorlandığını söyledi. Allah rızası için öğrenci yetiştirmek. İlim ve Kur’an tahsili yaptırmak amacıyla insanların bu yola çıktığına dikkati çeken cemaat üyesi; siyasetin cemaate bulaştırılmasına tabanda büyük tepki oluştuğunu ve bu durumun üyelerin yüzde 85-90’ında rahatsızlık oluşturduğunu kaydetti.
“ÜST YÖNETİM İSYAN OLARAK KABUL ETTİ”
İsmi bizde saklı olan cemaat üyesi, “Biz cemaatin siyasete bulaşmasına asla razı gelmedik. Ancak seçimler öncesi böyle bir baskı geldi. Doğal olarak buna da tepki gösterdik. Üst yönetim bunu isyan olarak kabul etti. Gelen istifa baskısıyla birçok üye istifalarını verdi. Bize de aynı baskı var. Hizmetlerimizi bir kenara bırakarak gitmemizi istiyorlar. Ancak bu yurtlara insanlar hayır yapmak için, öğrenci okutulması için,  Kur’an okusunlar diye yardım ettiler. Bize yurtların yerini verdiler. Yapımına katkı sağladılar. Bizim üzerimizde bu haklar var. Şimdi bu yurtlarda İslam düşmanı partilere oy verilmesini istemek ve buna razı gelmek mümkün değil. Biz buna razı gelmiyoruz. Yardım eden insanlar da buna razı gelmez. İslam’a hizmet için yardım edilecek sonra o yurtlar İslam’a düşman partilere destek olacak. Böyle bir şey çok ağır geliyor bize” dedi.
CEMAATTE FETÖ İSYANI
Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da cemaate bağlı olan üyelerin, üst yönetimin bu davranışlarına anlam veremediğini anlatan cemaat mensubu, “FETÖ bizim cemaate de sirayet etti. Kontrolü ele geçirdi diye düşünüyor mensuplarımızın büyük kısmı. Ortaya çıkan görüntü de böyle. Devletimizin bu duruma müdahalesini bekliyoruz. İlgili kurumlar bizleri çağırıp sorarsa tüm yaşananları ve elimizdeki bilgileri paylaşmaya hazırız” dedi.
ÇAKMAK: “KABUL EDİLEMEZ”
Bursa Şehir Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan ve bir dönem cemaatte önemli hizmetler vermiş biri olan Nazım Çakmak, benzer bir durumu 2002 yılında kendisinin de yaşadığını söyledi. AK Parti’ye üye olup İl Genel Meclisi’ne seçilmesinin ardından cemaat yönetimi tarafından yurtlara girişinin tam 10 yıl süreyle yasaklandığına dikkati çeken Çakmak, “CHP’ye, Vatan Partisi’ne ya da bir başkasına üye olunca sorun yok. Dert neden AK Parti’ye üye oldun. İstifa etmemi istediler o dönem. 10 yıl yurtlara sokmadılar. Şimdi çağırsalar da ben girmem zaten” dedi.  Süleymancılar Cemaati’nin FETÖ’nün etkisi altında olabileceğine yönelik emareler görüldüğünü anlatan Çakmak, cemaat yönetimini takındığı tavrının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Çakmak, cemaatin seçim öncesi kapı kapı dolaşarak İYİ Parti ve Meral Akşener’e çalıştığını da sözlerine ekledi.
SOSYAL MEDYADAN TEPKİ
Süleymancılar Cemaati’nde yaşananlara yönelik tepkiler sosyal medyada da sık sık yer alıyor.

Mehmet Ali Hatipoğlu isimli cemaat üyesi sosyal medya hesabından paylaştığı tepki mesajında, “Seçimde AK Parti’ye Oy vermem dolayısıyla Soğanlı Öğrenci Yurdu’ndan atılmış bulunmaktayım! Gelecek bayramımız Kurban Bayramı.” dedi. Mesajın altında onlarca kişi de yaşananlara tepki gösterdi.
CEMAAT FETÖ’YE TESLİM Mİ OLDU?
Son aylarda tartışmaların göbeğinde olan Süleymancılar Cemaati’nin takındığı tavır, özellikle muhafazakâr kesimde büyük tepki çekerken, cemaat mensuplarının tepkilerinin de her geçen gün arttığı, özellikle devletin bu yaşananlara müdahale etmesinin beklendiği ifade ediliyor. FETÖ’nün cemaati ele geçirdiğini dillendiren cemaat mensupları, cemaatin hedeflerinden ve amaçlarını bir kenara bırakarak siyasete bulaştırıldığını ve bunu cemaat mensuplarının hazmedemediği de vurgulanıyor.

(Alpaslan Yıldız)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.