SON DAKİKA
Hava Durumu

'İznik Gölü Koruma Birliği' kuruldu

Büyükşehir sınırlarının genişlemesinden sonra bazı sorumlulukları Büyükşehir Belediyesi’ne devrolan İznik Orhangazi Havzası Atıksu Ar

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2014 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2014 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'İznik Gölü Koruma Birliği' kuruldu
Büyükşehir sınırlarının genişlemesinden sonra bazı sorumlulukları Büyükşehir Belediyesi’ne devrolan İznik Orhangazi Havzası Atıksu Arıtma ve Çöp Deponi Alanı Kurma ve İşletme Birliği’nin adı Bursa Valiliği’nin kararıyla "İznik Gölü Koruma Birliği" olarak değiştirildi.

4 Haziran’da ilk genel kurulunu yapacak olan birlikte görev alacak üyelerin seçimi için Orhangazi Belediyesi olağanüstü toplandı. Başkan Çağlayan’ın doğal üye olarak başkanlığını yapacağı birliğe 13 asil, 6 yedek üye seçildi. Orhangazi ve İznik belediyeleri ile İznik Gölü kıyısındaki belde belediyelerinin üyeliğiyle kurulan birlik, büyükşehir sınırlarının genişlemesinden sonra bazı sorumluluklarını devretti. Atıksu, çöp deponi alanı gibi sorumlulukları Büyükşehir Belediyesi’ne devrolan birlik, aynı zamanda kapanan beldeler, değişen belediye başkanları ve meclis üyeleri sebebi ile yeni döneme yeni bir tüzükle başladı. İznik Gölü Koruma Birliği yeni dönemde sadece Orhangazi ve İznik belediye meclislerinden seçilen üyelerle yönetilecek. Nüfusa orantılı olarak Orhangazi’den 13, İznik’ten 10 üyenin yer alacağı birlikte doğal üye olan iki ilçenin belediye başkanlarıyla birlikte 25 kişi görev alacak. Birlik merkezi ise Orhangazi olacak.
Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan yapacak. Başkan Çağlayan, yeni dönemde birliğin İznik Gölü’nün korunması ile tarihi ve kültürel çalışmalar yürüteceğini açıkladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.