SON DAKİKA
Hava Durumu

İznik için gönül birliği yaptılar

İZNİK BELEDİYESİ KENT KONSEYİ BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN 20 ÇİNİ USTASI, BELEDİYE BİNASINI İZNİK ÇİNİLERİYLE DONATMAK İÇİN İMECEYLE ÇALIŞIYOR. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2016 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2016 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İznik için gönül birliği yaptılar
İznik Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren 20 çini ustası, belediye binasını İznik çinileriyle donatmak için imeceyle çalışıyor.
 

 

Meşhur Kılıçaslan Caddesi üzerinde bulunan belediye hizmet binası İznik’i yansıtan yeni görünümüne kavuşacak. İznik Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde 20 kişilik çini ustası, belediye binasının süsleyecek yaklaşık 100 metrekare çiniyi özenle işliyor. Belediye İş Hanı’nın 2. katında çalışmalarına devam eden ekibin işledikleri çiniler bittiğinde sütunlar halinde İznik Belediyesi hizmet binasının dışını süsleyecek. Çalışmalarına gönüllü ve imece usulü olarak devam eden çiniciler, İznik’in değerlerini en iyi şekilde yansıtacak eserler ortaya çıkarmayı arzu ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Osman Sargın, “İznik’te birlik, beraberlik ve gönüllülük esasıyla büyük işler başarılmaya başlandı. Görüyoruz ki konu İznik’in çıkarları olunca esnafımızdan, sanatkârlarımıza herkes elini taşın altına koyuyor. İşte bunun en güzel örneğini burada görüyoruz. İznik çinisini en güzel şekilde yaşatmak ve yansıtmak için sanatkârlarımız canla başla çalışmalarına devam ediyor” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.