SON DAKİKA
Hava Durumu

İznik tanıtımına pedallı destek! 

Yaşları 11 ile 67 arasında değişen 29 bisiklet tutkunu ilçenin tanıtımı için İznik’ten Ankara’ya bisiklet sürecek. “1075’ten 2018’e, İlk

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2018 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2018 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İznik tanıtımına pedallı destek! 
Yaşları 11 ile 67 arasında değişen 29 bisiklet tutkunu ilçenin tanıtımı için İznik’ten Ankara’ya bisiklet sürecek. “1075’ten 2018’e, İlk başkentten son başkente, İznik’ten Ankara’ya cumhuriyetimiz için pedallıyoruz, sağlığımızı koruyoruz.” isimli proje kapsamında 24 Ekim’de hareket edecek bisikletçiler 28 Ekim’de Ankara’da olacak. Ekip özel hazırlanan hediyeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacak.

Alpaslan YILDIZ

Medeniyetler beşiği ilçenin tanıtımına katkıda bulunmak isteyen İznikli 29 bisikletçi İznik’ten Ankara’ya kadar pedal basacak.  Yaşları 11 ile 67 arasında 29 bisiklet tutkunu,  İznik Kültür Eğitim ve Araştırma Derneği çatısı altında Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü kurdu. Sık sık bisiklet turları düzenleyen kulüp üyeleri, bu faaliyetlerinin İznik’e tanıtım anlamında katkı sağlaması için oturup bir proje hazırladı.


CUMHURİYET BAYRAMI’NDA ANKARA
Hem Cumhuriyeti’nde 95. Yılı kutlama etkinlikleri hem de ilçenin tanıtımını kapsayan İznik’ten Ankara’ya bisiklet yolculuğunun projesi hazırlandıktan sonra,  taslak İznik Kaymakamlığı’na, İznik Belediye Başkanlığı’na sunularak gereken destek sağlandı.
BELEDİYELER DESTEK VERECEK
Proje kapsamında 24 Ekim de İznik’ten  pedal çevirmeye başlayacak olan grup, 5 günde Ankara’ya varacak.  İznik Belediyesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleşecek projeye, konaklamaların yapılacağı Bozüyük, Eskişehir Odunpazarı, Sivrihisar, Polatlı ve Ankara Altındağ’da yerel belediyeler destek verecek.  Bursa, Bilecik, Eskişehir, Ankara valilikleri de yol güvenliği ve sağlık hizmeti sağlayacak. Ekip 28 Ekim akşamı Ankara’da olmayı planlıyor. İznikli grup Ankara’ya yapılacak Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılacak. Cumhuriyet Bayramı’nda İznik tanıtımının resmedildiği turkuaz formaları ile yapacakları Ankara turu ile de etkinliklere renk katacaklar.
KÜLLİYEYE ÖZEL HEDİYE
İznikli 29 bisikletçinin  bir sonraki durağının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olması planlanıyor. İznik’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırlanan özel hediyenin burada kendisine takdim edilmesi planlanıyor. Erdoğan’a 1071 Malazgirt Zaferi’nden hemen sonra Kutalmışoğlu Süleyman Şah tarafından 1075’te İznik’te ilk defa kurulan Anadolu Selçuklu Devleti’nin İznik Çinisi üzerine işlenmiş çift başlı kartal bayrağı ile ay yıldızlı bayrak sanduka içinde takdim edilecek.  İznik’ten yola çıkacak 29 bisikletçinin 5’i kadın. 400 kilometreyi aşan parkurda kadın bisikletçiler de pedal basmış olacak.
 İŞTE ETAPLAR
“1075’ten 2018’e, İlk başkentten son başkente, İznik’ten Ankara’ya cumhuriyetimiz için pedallıyoruz, sağlığımızı koruyoruz.” Sloganıyla 24 Ekim günü yola çıkacak İznikli bisikletçilerin yolculuğu 5 gün sürecek. İlk gün İznik-Bozüyük arasında 94 kilometre yol yapacak olan bisikletçiler ikinci gün Bozüyük-Eskişehir arasında 47 kilometrelik etabı geçecekler. 26 Ekim’de Eskişehir’den 98 kilometre pedal çevirerek Sivrihisar’a geçecek olan bisikletçiler 27 Ekimde ise Sivrihisar-Polatlı etabında 62 kilometre yol yapacaklar. 28 Ekim’de Polatlı’dan yola çıkacak ekip 73 kilometrelik etabı tamamlayarak Ankara’ya ulaşacak. Ekip Bozüyük, Eskişehir, Sivrihisar, Polatlı ve Ankara’da konaklayacak.
İZNİK’İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
İznikli bisikletçilerin 5 gün sürecek projeyle ilçenin tanıtımına önemli katkı sağlaması bekleniyor. Özel tasarlanan turkuaz rengi mayolarıyla yola çıkacak olan bisikletçiler, yol boyunca gerek yerel gerek yaygın basın yayın organlarında yer alarak, dikkatleri İznik’e çekecek. Tarihi başkent İznik’in turizm çalışmalarına da katkı sağlamış olacaklar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.