SON DAKİKA
Hava Durumu

İznik'e dev sulama yatırımı

Bursa'nın İznik İlçesine bağlı Ömerli Köyüne 800 bin liralık dev tarımsal sulama projesi hayata geçiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2012 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2012 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın İznik İlçesine bağlı Ömerli Köyüne 800 bin liralık dev tarımsal sulama projesi hayata geçiriliyor.


İznik'te 9 yıldır muhtarı olduğu köyün tarımsal sulama projesine imza atan Hasan Aydemir, 2 bin 500 dönüm araziyi sulayabileceklerini söyledi. Bursa İl Özel İdaresi ve Ömerli Muhtarlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirdiği projenin Ömerli ovasına hayat vereceğini belirten Aydemir, Ömerli Köyü olarak yıllardır su sorunu çektiklerini ifade etti. Yapılan sulama projesinin kapalı sistem olduğunu belirten Aydemir, "2 bin 300 ana uzantı olan üç ayrı koldan yaklaşık 5 bin 980 metre uzunluğuna sahip sulama borusu ile bölgenin en önemli yatırımı olacak. Bu proje sayesinde toplamda sulanacak alan 2 bin dönüm. Bunun yüzde 60'lık bölümü de yamaçlarda kalan bölgeler. Karadere üzerinde inşa edilen pompaj istasyonunun maliyeti tamamen köy muhtarlığı ile sulayıcı müstahsiller tarafından karşılanmış durumda. 330 metre yüksekte inşa edilen 560 tonluk dağıtım havuzu, şebeke ve boru hatları İl Özel idaresince ihale edildi. Proje kapsamında ilk deneme suyu 15 gün içersinde sisteme basılmış olacak" dedi.
Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Ak Parti İznik İlçe Başkanı Osman Sargın, bölgenin en büyük yatırım olduğunu söyledi. Yapılan yatırımın bölge çiftçisi açısından önemine değinen Sargın, "Bu projenin maliyeti toplamda 800 bin liradır. Bunun 210 bin lirası Ömerli köy muhtarlığı tarafından karşılandı. Hisardere ve Mahmudiye köylerinde yapılan sulama yatırımlarının bölge ekonomisine katkısı çok büyük olacaktır" dedi.
Bursa İl Özel İdaresi ve Ömerli Muhtarlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirdiği projenin Ömerli ovasına hayat vereceğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.