SON DAKİKA
Hava Durumu

İznik'in Kan çiçekleri açtı ...

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Kızılköy’e bağlı Gölcük yaylasında yetişen kan çiçekleri yazla birlikte açtı. Kan çiçeklerinin dünya

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2015 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2015 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İznik'in Kan çiçekleri açtı ...
Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Kızılköy’e bağlı Gölcük yaylasında yetişen kan çiçekleri yazla birlikte açtı. Kan çiçeklerinin dünyada sadece İznik'in Derbent köyü ile İznik gölünü gören Yenişehir’in Gölük yaylasında açtığı iddia ediliyor.
Bölgenin en yüksek tepesine hakim olan Gölcük yaylasında senede sadece mayıs ayının başlarında açan kan çiçekleri görenleri büyülüyor. Kızılköy’de hayvancılık ile uğraşan Mehmet Uz, “Bilim adamları, Gölcük yaylasında açan kan çiçeklerinin dünyada sadece İznik’in Derbent köyü ve bizim burada yetiştiğini söylüyor. Literatürdeki adı 'ponera pregrına' olan kan çiçeği lale türünden, patatesli bir bitki. İznik Derbent köyü ve İznik Gölü'nü tepeden gören Gölcük yaylasında sınırlı bir alanda yetişiyor. Mayıs ayının ilk haftasından sonra açıp son haftasına kadar kalıyor. Görüntüsü ve renkleri ile görenleri büyüleyen bir cazibesi var. Bilhassa bal arıları bu çiçeğe bayılıyor. Mayıs ayı olunca bu çiçeği görmek için ülkenin birçok yerinden insanlar buraya geliyor” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.