SON DAKİKA
Hava Durumu

İznik'te oltacıların kıyasıya yarışı!

İznik Belediyesi’nin destekleriyle Avrasya Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu tarafından düzenlenen balık tutma yarışması İznik’

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2018 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2018 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İznik'te oltacıların kıyasıya yarışı!
İznik Belediyesi’nin destekleriyle Avrasya Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu tarafından düzenlenen balık tutma yarışması İznik’e bağlı Göllüce Mahallesi sahilinde gerçekleşti.
İznik’te 2 gün süren balık tutma yarışmasının temel amacı, göl turizmine ve olta balıkçılığına dikkati çekmekti. İznik’e bağlı Göllüce Mahallesinde düzenlenen yarışmaya yüze yakın yarışmacı katıldı. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuyla ilgili yaptığı açıklamasında “Bilindiği üzere İznik Gölü ülkemizin nadide göllerinden biri. Bizlerde göl turizmini canlanması amacıyla su sporları aktivitelerimizin yanı sıra bu yıl ilk olarak Balık Tutma Yarışması organizasyonuna destek olduk. Burada amaç hem göl turizmini hem de olta balıkçılığına dikkat çekmek. Buradan özellikle dereceye giren yarışmacılara ve Avrasya Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonuna emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Avrasya Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı Ali Kömbe ise açıklamasında “İznik’te iki gün boyunca İznik Belediyesi’nin destekleriyle bir yarışma gerçekleştirdik. Tutulan balıklar tatlı su kefali (ak balık).İznik gölünde bunun iki çeşidi bulunmakta. Tutulan balıklar sürdürülebilirlik açısından doğal yaşam alanlarına geri salındı” dedi. Yarışların son gününde düzenlenen ödül törenine İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Göllüce Mahallesi Muhtarı Hasan Ayar, Avrasya Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı Ali Kömbe ve yarışmacılar katıldı. Sürdürülebilir olta balıkçılığı adına tutulan balıkların tekrar göle salındığı yarışmalarda ilk balığı tutan, en çok ve en büyük balığı tutan yarışmacılar ödüllerin sahibi oldu. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.