SON DAKİKA
Hava Durumu

Jandarmadan besicilere 'hayvan hırsızlığı' konusunda uyarı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, jandarma ekipleri, köy ve mahalleleri gezerek besicilere hayvan hırsızlığı konusunda broşürler dağıtıyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2012 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2012 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, jandarma ekipleri, köy ve mahalleleri gezerek besicilere hayvan hırsızlığı konusunda broşürler dağıtıyor.

Jandarma ekipleri, besicilerin ağıl ve evlerine tek tek giderek, hayvan hırsızlıklarına karşı dikkatli olmaları konusunda ikazlarda bulunurken, hırsızlıkların önüne geçecek tedbirler hakkında da tavsiyelerde bulundu. Broşürlerde, "Hayvanlar hiç bir zaman başı boş bırakılmamalı, 24 saat gözetim altında bulundurulmalıdır. Sürünün büyüklüğüne göre yeteri kadar çoban temin edilerek, hayvanlar otlatılmaya götürülmelidir. Hayvan barınakları ve otlaklarda yeteri kadar çoban köpeği bulundurulmalıdır. Hayvanların muhafaza edildiği yerler aydınlatılmalıdır. Hayvan barınakları sağlam olmalı, binaların kapı ve pencerelerinde kilit ve alarm bulunmalıdır. Çoban olarak tutulan kişiler, halk tarafından iyi bilinen kişilerden seçilmelidir. Kaynağı belli olmayan ve 'menşe şahadetnamesiz' hayvanlar satın alınmamalıdır. Hayvan sahibi dikkatli olmalı, çevrede dolaşan yabancı ve şüpheli şahısları derhal muhtara ve jandarmaya bildirmelidir. Hırsızlık olaylarının genellikle 24.00-06.00 saatleri arasında ve görüş şartlarının zayıf olduğu günlerde olduğunu unutmayın. Hayvanlarınızın çalındığını tespit ederseniz, olay mahallinde hiçbir şeye dokunmayın. Araç ve ayak izlerinin bozulmamasına ve görevliler gelene kadar kimsenin yaklaşmamasına dikkat edin. Milli maç, düğün ve şenlik gibi zamanlarda hırsızların fırsat kolladığını unutmayın" şeklinde tavsiyeler yer alıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.