SON DAKİKA
Hava Durumu

Jandarma'dan kaçak akaryakıta dev vurgun

Bursa İl Jandarma Komutanlığı, 2012 yılında 595 ton kaçak akaryakıt ele geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2012 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2012 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa İl Jandarma Komutanlığı, 2012 yılında 595 ton kaçak akaryakıt ele geçirdi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığınca 2011 yılında düzenlenen operasyonlarda 960 bin litre akaryakıt ele geçirildiği bildirilirken, 2012 yılında da akaryakıt kaçakçılığı ile mücadeleye aralıksız devam eden jandarma, bugüne kadar 595 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirdi.

Osmangazi ilçesinde yapılan kontrolde, oluşturulan bir düzenek ile araçlara madeni yağ boşaltımı yapıldığı tespit edilirken, cumhuriyet savcısının talimatıyla yapılan aramada toplam 4 bin 725 litre madeni yağ ele geçirildi.
Orhangazi ilçesinde alınan bir ihbar üzerine park halindeki bir akaryakıt tankerinde yapılan kontrolde ise belgelendirilemeyen 35 bin litre madeni yağ ele geçirildi.

Başka bir tankerde şüphe üzerine yapılan kontrolde 17 bin 800 litre, Karacabey ilçesinde de 25 bin litre ulusal marker testi geçersiz olduğu tespit edilen kaçak akaryakıta el konuldu.

Cumhuriyet savcısının talimatı ile ele geçirilen akaryakıtlar ile madeni yağlar yetkili birime teslim edilmek üzere Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince muhafaza altına alınırken, olayla ilgili şüpheliler hakkında "Petrol Piyasası Kanunu'na muhalefet" suçundan tahkikat başlatıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.