SON DAKİKA
Hava Durumu

Jandarmadan rekor

Türkiye’nin gözde mekanlarından Uludağ’da kayak sezonu sona ererken, zirvede görev yapan profesyonel jandarma timleri; 664 kaybolma, mahsur kal

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2013 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2013 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye’nin gözde mekanlarından Uludağ’da kayak sezonu sona ererken, zirvede görev yapan profesyonel jandarma timleri; 664 kaybolma, mahsur kalma ve yaralanma vakasına müdahale etti.


Bursa İl Jandarma Komutanlığının 6 aylık faaliyet raporunu açıkladı. Jandarma Komutanlığı emrinde hizmet veren 14 profesyonel ekip, Uludağ’da görev yaptı. Jandarma ekipleri 2012-2013 kış sezonunda Uludağ’a gelen vatandaşlara yol güvenliği ve yardımı ile kaza, yaralanma gibi vakalarda yardımcı olarak üstün başarı gösterdi. Jandarma ekipleri Uludağ’da 34 trafik kazası, 51 asayiş olayı ile ilgili işlem yaparken, arama kurtarma timi ise 30 kaybolma, 59 mahsur kalma ve 487 yaralanma olayına müdahale etti. Yaralanan 576 kişi, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından en yakın sağlık kuruluşuna sevk edildi. Jandarma ekiplerinin müdahale ettiği hiçbir olayda can kaybı yaşanmadı.
Jandarma ekipleri yaz aylarında zamanın büyük bir kısmını koordinasyon çalışması yaparak geçiriyor. Vatandaşlar, kayboldukları veya mahsur kaldıklarında 156 jandarma ihbar hattını arayabiliyor. Jandarma ekipleri, vatandaşlardan bu tür durumlarda verilen ikazlara uymalarını, yerlerini terk etmemelerini ve gereksiz yere telefonla konuşup şarjlarını bitirmemelerini istedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.