SON DAKİKA
Hava Durumu

Jet imam uyarısı

Teravih namazının hızlı kılınmaması için din görevlilerine gerekli talimatların verildiğini ifade eden Bursa İnegöl Müftüsü Bayram Canbe

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2013 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2013 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Teravih namazının hızlı kılınmaması için din görevlilerine gerekli talimatların verildiğini ifade eden Bursa İnegöl Müftüsü Bayram Canbey, "Aşırı bir şekilde adabına, farzına, vacibine riayet edilmeden kılınan namazlar ifsad edilmiş olur" dedi. 

Vatandaşların ramazan ayı boyunca devam edecek olan vaaz ve irşat hizmetlerini takip etmelerini isteyen İlçe Müftüsü Bayram Canbey, Alo 190 Fetva Hattının 7/24 hizmet verdiğini ifade etti. Bayram Canbey, "Dini konular da tereddütler olduğunda, gün içinde hatta 24 saat demeyim ama ona yakın bir süre içerisinde Alo 190 Fetva Hattını arayarak dini sorularını, problemler sorulabilir, cevapları alınabilir. Hem Diyanet İşleri Başkanlığı, hem İl Müftülükleri hem de İlçe Müftülükleri bu manada hazırlıklarını yapmış bulunmakta. Alo 190 Fetva Hattı, illerde İl Müftülüklerinin bünyesinde sabah saat 07.00'den akşam saat 24.00'e kadar açık olacak ve bu şekilde herhangi bir soru kafasına takılan vatandaşlarımız, oradan bilgi alabilecekler" diye konuştu.

JET İMAM UYARISI!
Teravih namazlarının çok önemli olduğunu belirten Canbey, "Hızlı teravih kıldırma, jet imamlık yapma gibi şeylerden özellikle arkadaşlarımızın kaçınmalarını istirham ettik. Cemaatimizden bunu aynı şekilde rica ediyoruz. İmamlarımızı zorlamasınlar. Normal kılınsın, normal sevabımızı alalım. Aksi takdirde, başlanılmış bir ibadeti, aşırı bir şekilde adabına, farzına, vacibine riayet edilmeden kılınan namazlar ifsad edilmiş olur. Başlanılmış olduğundan dolayı da nafile olmasına rağmen ifsad olduğu takdirde kaza edilmesi hasıl olur. İşte 20 rekatlık bir teravih namazı kılıyoruz, kıldığımızı belki zannedebiliriz eğer öyle hatalar olduğunda, aşırıya kaçıldığında. 20 rekat teravih namazını kaza etmek üzerimize borç olarak kalır. Bunu 30'la çarparsak, 600 rekat namaz kılmak zorunda kalabiliriz. Bunun vebali ayrı. Üzerimize bir borcun yüklenmesi ayrı. Özellikle bu konuda görevlilerimize ricada bulunduk. Talimatlarımız o şekilde. Cemaatimizde imamlarımızı aşırıya zorlamasın. Hatta gerektiğinde biraz daha ağır olabilir misin, yetişemiyoruz, tam okuyamıyoruz gibi tatlı bir şekilde problemlerini birbirleriyle paylaşabilirler. Huzurlu bir Ramazan geçmesini diliyorum" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.