SON DAKİKA
Hava Durumu

Junioshow fuarı kapılarını açtı

BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI (BTSO) LİDERLİĞİNDE BEKSİAD VE TÜYAP BURSA FUARCILIK İŞ BİRLİĞİYLE DÜZENLENEN JUNİOSHOW FUARI KAPILARINI AÇTI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2016 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2016 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Junioshow fuarı kapılarını açtı
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 17 Ocak 2016 Pazar akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak fuarın bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün dünyaya açılmasında önemli rol alacağını ifade etti.
 

 

Türkiye’deki bebe - çocuk konfeksiyonu üretiminin yüzde 80’ini Bursa’nın tek başına karşıladığını ifade eden Burkay, “Bursa’da sektörün ihtiyaç duyduğu bir fuarı 5 yıllık bir aradan sonra gerçekleştirdik. Junioshow, Rusya’dan Almanya’ya, Mısır’dan Gana’ya dünyanın dört bir yanındaki pazarlarına ürünlerini gönderen firmalarımızın üretimdeki gücünü yansıtıyor. Yaklaşık bir yıllık hazırlık sürecinin ardından kentimize kazandırdığımız fuarımız, firmalarımız için sadece 4 salonda ve 20.000 metrekarelik alanda ürünlerini sergiledikleri bir platform olmakla kalmayacak. Birlik ve beraberlik ile sektör paydaşlarının tek bir hedefe kilitlenmesi bize güç kattı. Bebe çocuk konfeksiyonu temsilcilerimiz 30’u aşkın ülkeden ve 150’den fazla profesyonelden oluşan alım heyetleri ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek. Fuarla birlikte farklı bir vizyona kavuşan firmalarımız, yeni dönemde tasarımsal bakış açısına sahip olacak” dedi. Bebe-çocuk konfeksiyonu sektörünün küresel ölçekte daha fazla söz sahibi olması için fuar organizasyonları ile birlikte Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) projelerini de hayata geçirdiklerini kaydeden Burkay, her bir UR-GE Projesi’nin Ekonomi Bakanlığı tarafından 4,5 milyon dolara kadar destek verildiğini kaydetti. İbrahim Burkay, bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü adına ikinci Ur-Ge projesini de en kısa sürede hayata geçireceklerinin müjdesini verdi. Başkan Burkay, sektörün nabzının attığı fuara katılım sağlayan firmalara da desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.