SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaçak Silahlar Yatak Odasından Çıktı

 Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından 21 ayrı adrese yapılan operasyonda 20 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği ve 945 adet mermi ele ge

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2013 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2013 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kaçak Silahlar Yatak Odasından Çıktı
 Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından 21 ayrı adrese yapılan operasyonda 20 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği ve 945 adet mermi ele geçirildi. 

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, bazı kişilerin silah kaçakçılığı yaptığı yönündeki bilgi üzerine harekete geçti. Polis ekipleri, 6 ay süren fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye bastı. 6136 Sayılı Ateşli Silah ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun’un 12. maddesi kapsamında 'ruhsatsız silah ve mermi ticareti' yaptıkları belirlenen kişilere yönelik 21 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde Bursa il merkezi ile Keles, Yenişehir ve Harmancık ilçelerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 20 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği ve 945 adet fişek ele geçirildi.
Mahkeme kararıyla ev ve iş yerlerini didik didik arayan ekipler, Mehmet Ali Y.’nin (65) evinde yatak odasında gardırobun üzerine yapılan gizli bölümde 11 adet ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Ekipler, alttan baktıklarında göremedikleri silahı gardırobun üzerini kontrol ettiklerinde fark etti. Açılan gizli bölümde altın suyuna batırılmış 1 adet makaralı tabanca da ele geçirildi. Zanlı Mehmet Ali Y.’nin ‘Bir zamanlar bir daire parası vermiştim’ dediği 1917 yapımı altın suyuna batırılmış makaralı Barabellum diye tabir edilen silahın piyasa değerinin 5 bin lira civarında olduğu belirtildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.