SON DAKİKA
Hava Durumu

Kadere bak! Kimler kimlerle beraber

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU'NUN 2018-2019 SEZONUNDA SAHNELEDİĞİ OYUNLARDAN ENSTANTANELERİN YER ALDIĞI FOTOĞRAF SERGİSİ ZİYARETE AÇILDI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2019 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kadere bak! Kimler kimlerle beraber
Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı 1980 öncesi birbirine ateş eden solcularla ülkücü eskilerini bir araya getirdi. Mazide 5 bin ülkücü kanı elinde olan solcu sosyalistlere destek veren ve onlarla aynı yolu yürüyen İYİ Partili sözde ülkücülerin bu hali, “Kadere bak, kimler kimlerle beraber” dedirtiyor.
Türkiye 2 gün sonra yerel seçimler için sandık başına gidiyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da seçim yarışı Cumhur İttifakı adayları ile CHP-İYİP ortaklığındaki adayları arasında devam ediyor. Milliyetçi muhafazakâr yapısıyla Cumhur İttifakı’nın kalesi durumundaki Bursa’da surda gedik açmak isteyen CHP, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı dışında hiçbir fikri, amacı, hedefi olmayan İYİ Parti’nin ülkücü eskilerinden medet umuyor.

ELİNDE ÜLKÜCÜ KANI OLAN ZİHNİYET

MHP’de il başkanlığı yapmış, ülkücü kuruluşların bir yerlere getirmesine rağmen koltuk ve makam hırsı nedeniyle MHP’de bayrak açık yönetimi devirmek isteyen ancak bunu başaramayınca bugüne kadar ne olduğu belli olmayan İYİ Parti’nin peşine takılan eski ülkücülerin yaşadıkları savrulma ibretle toplum tarafından izleniyor. Ülkücü hareket içinde 50 yıldır MHP’nin yürüyüşünün belli bir bölümünde yer alan isimler, tarihleri boyunca tam karşılarında olan, ellerinde ülkücü kanı olan zihniyetin temsilcileriyle bir araya geliyor. Kendilerine ülkücü deyip bozkurt işareti yapan Bursa’da bir dönem MHP’nin makamlarını işgal eden isimler bugün hayatları boyu mücadele ettikleri CHP ile aynı çizgiye geldi.

BOZBEY YEMEK VERDİ

Bursa’da İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer alan ve daha önce MHP’de il başkanlığı yapmış Hasan Toktaş, Yüksel Yılmaz ve Necati Özensoy’un yanı sıra,  ülkücü hareket içinde isim yapmış Mahmut Metin Kaplan, Mustafa Yılmaz, Şükrü Gökçek, Ramazan Karakoç, Selçuk Türkoğlu, Özcan Mertyürek, İbrahim Yetim’in de aralarında bulunduğu bir gruba Nilüfer Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey yemek verdi. Hayatlarını CHP ve sol zihniyetle mücadeleye adamış bu isimlerin gelinen noktada CHP’nin adaylarına destek açıklaması yapmaları kamuoyu tarafından şaşkınlıkla takip ediliyor. MHP’nin 50 yıllık mazisinde mücadelesinin merkezindeki CHP ve sol zihniyetin yanında yer alacak, elinde ülkücü kanı olan zihniyetin bugünkü temsilcileriyle kol kola girenlerin Recep Tayyip Erdoğan’a gözlerini karartacak ve şehitlerinin bile hatırını yok sayacak kadar ne yaptığı ise ayrıca izah edilmesi gereken bir durum olarak değerlendiriliyor.

SEÇİME YÖNELİK ALGI OPERASYONU

Nilüfer’i 20 yıldır algı ile yöneten ve ilçeye çivi çakmayan Mustafa Bozbey’e son düzlükte destek açıklaması yaparak MHP’nin tabanından oy devşirmeye çalışanların yarın ülkücü hareketin yürüyüşüne bir kez daha ne yüzle katılacakları ise merak konusu. Bozbey’in algı operasyonuna malzeme olan isimlerin bölücü örgütün siyasi temsilcileriyle kol kola giren, Nilüfer Belediyesi’nin tüm imkanlarını onlara sunan Bozbey’le yol yürümeye kalkmalarının hangi ideoloji ve hangi mantıkla izah edilebileceğini de kamuoyuna izah etmeleri şart.

ENGİNYURT DERS VERMİŞTİ

Bugün CHP-İYİ-HDP ittifakının yanında duran ve MHP’yi hedef alan eski MHP’lilere katıldığı bir televizyon programında sert sözlerle tepki veren MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt kimin kiminle yol yürüdüğünü o programdaki sözleriyle net ortaya koymuştu. Enginyurt, “Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte olmayıp da kocam 1 kilo domuzu dakikada yedi diyen dinsizlerle mi birlikte olacaktık? Sabah ezanından tiksiniyorum diyen CHP’li Sena’yla mı birlikte olacaktık? Şehitler ölmez vatan bölünmez sözünden iğreniyorum diyen CHP’yle mi birlikte olacaktık? Selahattin Demirtaş’a özgürlük isteyenlerle mi birlikte olacaktık? PKK cenazelerine katılıp ağlayanlarla mı bir olacaktık? Elinde ülkücü kanı olanlarla mı birlikte olacaktık? Bunlarla birlikte olmaktansa Recep Tayip Erdoğan’la birlikte olmak şereftir onurdur bizim için.”

NASIL SİNDİRECEKSİNİZ?

Bugün İYİ Parti saflarında siyaset yapan ülkücülerin oy verecekleri ittifakın içinde HDP’nin olduğu net bir şekilde ortaya çıkmasına rağmen, HDP yöneticilerinin her gün Millet İttifakı’nın adaylarını tehdit etmelerine rağmen bu yoldan devam etmeleri akıllarda soru işaretleri oluşturuyor. Türk askerine kurşun sıkan, ezana ıslık çalan, bayrağımızı yakan teröristlerin siyasal ayağı ile kol kola yürüyenlerle aynı safta yürüyecek kadar gözleri kör eden, kulakları sağır eden meseleyi kamuoyu merak ediyor. Bakalım birileri yarın millete veremeyecekleri bu desteğin hesabını kendilerine nasıl verecek? (Kemal Benek)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.