SON DAKİKA
Hava Durumu

Kadın kasaplar erkeklere taş çıkarttı

Bursa'da Kurban Bayramı'na, erkeklere taş çıkartan kadın kasaplar damgasını vurdu. Ellerine bıçak alıp koyun yüzen kadınların hayvanın bac

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2012 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2012 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da Kurban Bayramı'na, erkeklere taş çıkartan kadın kasaplar damgasını vurdu. Ellerine bıçak alıp koyun yüzen kadınların hayvanın bacaklarını eşlerine tutturması dikkatlerden kaçmadı.

Bayram namazını kılan vatandaşlar, kurbanlarını kesmek için pazar yeri ve yeşilliklere akın etti. Hatta bazılarının kurbanını oto yıkamada kesmesi ilginç görüntüler oluşturdu

Merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı açık pazar yerinde ise yine bildik manzaralar yaşandı. Vatandaşlar en büyük eforu, büyük baş hayvanlarını yatırırken harcadı. Hayvanların ayaklarını kimi iple, kimi ise kalaslar yardımıyla bağlamaya çalıştı. Devrilen hayvanların tekbirlerle kesilmesine bazı küçük çocuklar bakamayarak gözlerini kapattı.
Erkeklerin kestiği hayvanların yüzülmesine kadınlar da yardım etti. Eline bıçağı alan bayanlar kocalarına taş çıkardı. Hatta bir adamın bacaklarından tuttuğu koyunu iki kadının yüzmesi herkesi şaşırttı. 30 yıldır kurban kestiklerini söyleyen kadınlar, "Artık bizler de öğrendik, hayvanı yüzmekte ne var. Herkesin bayramı mübarek olsun" diye konuştu.

Bu arada büyük bir dananın kesimi sırasında ayağa kalkması herkesin yüreğini ağzına getirdi. Güçlükle yatırılan hayvan, uzun süre can çekişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.