SON DAKİKA
Hava Durumu

Kadın Kolları, Ankara'nın yolları?  

  İl Yönetimi nedeniyle sancılı bir dönem yaşayan Bursa AK Parti’de; Kadın Kolları Başkanı Nihal Gökten'in görevden alınmasının

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kadın Kolları, Ankara'nın yolları?   
 

İl Yönetimi nedeniyle sancılı bir dönem yaşayan Bursa AK Parti’de; Kadın Kolları Başkanı Nihal Gökten'in görevden alınmasının ardından, partilileri bekleyen soru yeni Kadın Kolları Başkanı'nın kim olacağı.

 

Bursa Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nihal Gökten’in görevinden istifasından sonra yeni Kadın Kolları Başkanı kim olacağı merakla bekleniyor.  İstifanın ardından 4 isim Ankara’ya gitti ancak herhangi bir atama yapılmadı. Şimdi 3 isim daha Ankara yolunda. Bakalım koltuk için bu isimlerden biri mi seçilecek yoksa yeni isimler Ankara’nın yolunu mu tutacak?

 

Favori aday Fatma Erdönmez

AK Parti Bursa Kadın Kolları Başkanı Nihal Gökten’in görevden alınmasının ardından bu göreve kimin atanacağı henüz netlik kazanmadı.  Gökten’in görevden alınmasının ardından Daha önce Genel Merkeze çağırılan 4 isimden sonra Genel Merkez bu defa 3 ismi daha Ankara’ya davet etti.  Geçen hafta İl Başkanı Cemalettin Torun ile Ankara’ya Fatma Erdönmez, Kevser Öztürk, Gülten Kapıcıoğlu ve Esin Uzun davet edilmişti. Bu isimlerden Fatma Erdönmez’in, İl Başkanı Cemalettin Torun tarafından tavsiye edildiği biliniyor.  Cemalettin torunun temayülde adının yazılması için çaba gösterdiği ve Genel Merkez nezdinde yaklaşık bir aydır çaba harcadığı favori aday Fatma Erdönmez’in en büyük handikapı ise ailesinin bazı fertlerinin de aktif siyasette bulunması . Osmangazi Belediye Başkan'ı Dündar ile dünür olan Erdönmez ailesinde, yine Osmangazi Belediye Bşk. Yrd. Hasan Hüseyin Erdönmez , Fatma Erdönmez’in kardeşi . Osmangazi İmar Komisyonu’na giren Fatih Özkul ise Fatma hanımın yeğeni.

Osmangazi Meclis üyesi Kevser Öztürk ise Genel Merkez’deki görüşmelerde Cemalettin Torun'un İl Başkan'ı olduğu sürece Kadın Kolları Başkanlığı’na istekli olmadığını hissetirmiş. Bugün Ankara’nın yolunu tutacak  3 isim ise Cemile Yiğit, Janserey Peker Özenç ve Gülay Topkıran  oldu.  Şimdi gözler Ankara’ya çevrilmiş durumda. Kadın  Kolları’na yapılacak seçim bir anlamda İl Başkanı Cemalettin Torun ve ekibinin de kaderini belli edecek.

 

Peki kimdir bu adaylar?

 

Fatma Saime ERDÖNMEZ

İl Başkan Yardımcılığı yapmaktadır. 1978 Konya doğumludur. 1996’da Üsküdar Amerikan Lisesi’nden mezun olduktan sonra Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’ne girmiştir. 1999’da buradaki eğitimini yarıda bırakarak ABD’de Auburn Üniversitesi’nde Tekstil Mühendisliği Lisans ve Yüksek Lisans derecelerini almıştır. Aynı üniversitede Sosyoloji Yüksek Lisans eğitimi de aldıktan sonra 2005 yılında Türkiye’ye dönmüştür. Çeşitli kurum ve derneklerde gönüllü olarak çalışmıştır ve halen bir proje çalışma grubunda aktif rol almaktadır.

 

Kevser ÖZTÜRK

1968 Bursa doğumlu. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunudur. Eczacıbaşı, Lilly ve Bayer firmalarında satış ve pazarlama departmanında çalışmıştır. Ak Parti Siyaset akademisine katılan Öztürk, İnsan ilişkileri ve beden dili, satış ve pazarlama üzerine eğitimler almıştır. Ak Parti Bursa İl Kadın Kolları Teşkilat Başkanlığı görevini sürdüren Öztürk 2008 yılından itibaren aktif olarak teşkilatın her kademesinde çalışmıştır. Evli ve bir çocuk annesi olan Öztürk, İngilizce bilmektedir.

 

Gülten KAPICIOĞLU;

Karacabey ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olan Gülten Kapıcıoğlu’nun mesleği mimarlık. Yerel seçimlerde de Mudanya Belediye Başkanlığı için Ak Parti’den aday adayı oldu.

Esin UZUN;

1966 yılında Gaziantep'de doğdu. Lisans Eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. 2002 yılın'dan itibaren Ak Partinin çeşitli kademelerinde ve Sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. Niğde 3. Noteri olarak görev yapmaktadır. 29.04.2012 tarihinde yapılan 4. Olağan Kongrede yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. Yürütme Kurulunda Sosyal İşler Başkanlığı yapmaktadır.

 

Cemile YİĞİT;

1973 Rize doğumlu. Reklamcı ve prodüktördür. Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümü mezunudur. , Bursa’da AK Parti Siyaset Akademisi’ni ikinci olarak tamamlamış,  AK Parti İl Yönetim Kurulu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almış, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu il Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

 

Janserey Peker ÖZENÇ;

1984 Bursa doğumlu olan ve Çerkeslerin Bursa’da sembol isimlerinden Janserey Özenç’in Eczacılık Fakültesi mezunu olduğu ve AK Parti’den 7 Haziran’da milletvekili aday adayı olduğu biliniyor.

 
Gülay TOPKIRAN;
1972 Balıkesir doğumlu olan Gülay Topkıran. Tarihi Çarşı ve Hanlar  birliği Başkan Yardımcılığı ve Bursa Ulu Çarşı Başkanlığı yapmaktadır.  Bursa İl Kadın Kolları Yürütme Kurulu üyesidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.