SON DAKİKA
Hava Durumu

Kadir Şankaya: 'Vaktimizin geldiğini anladık'

Bursaspor Kulübü'nde 2006 yılından bu yana Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı’nı yapan ve yeni dönemde aday olmayacağını açıklayan Kadir Şank

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2015 08:36
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2015 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kadir Şankaya: 'Vaktimizin geldiğini anladık'
Bursaspor Kulübü'nde 2006 yılından bu yana Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı’nı yapan ve yeni dönemde aday olmayacağını açıklayan Kadir Şankaya’ya, Divan Başkanlık Kurulu Üyesi Galip Sakder tarafından veda gecesi düzenlendi.
KADİR ŞANKAYA'YA VEDA YEMEĞİ BURSASPOR DİVAN KURULU BAŞKANI KADİR ŞANKAYA: Bursaspor Kulübü Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya için veda gecesi düzenlendi. Gelecek seçimlerde aday olmayacağını açıklayan Şankaya bu gecede Onursal Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı'na layık görüldü. Geceye Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı ve yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör Şenol Güneş, Bursa Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta, Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Başsavcı Vekili Sinan Sezer, Bursaspor İdari Menajeri Adil Cenkçiler, kulüp genel müdürü İsmail Özdemir, AR-GE Grubu Başkanı Kemal Güler, denetleme kurulu başkanı Kamuran Şakir, Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu 2. Başkanı Burhan Vatan ve davetliler katıldı.

SAKDER: “ŞANKAYA BİZİM İÇİN ONURSAL DİVAN BAŞKANIDIR”
Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu üyesi Galip Sakder 10 yıl gibi bir süre zarfında divan başkanlığı yapan Kadir Şankaya’ya teşekkürlerini iletti. Sakder, “Burada 10 yıl divan başkanlığı yapmış Kadir amcamızın 'Bundan sonra divan başkanlığına aday olmayacağım. Yerimi gençlere bırakacağım' sözleri üzerine kendisine bir teşekkür gecesi düzenlemek istedim. Başkanımız tabii ki hiçbir yere gitmiyor. Bursaspor Divan Başkanımız artık bizim için onursal bir başkan. Ben yönetim kurulumuzdan bir ricada bulunmak istiyorum. Kendisinin şeref tribünündeki yerinin aynı şekilde kalması bizleri çok mutlu edecektir” dedi.

ŞANKAYA: “BURSASPOR BİZİM HER ŞEYİMİZ”
Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya uzun yıllar Bursaspor’a çeşitli görevlerle hizmet ettiğini ve son 10 yıllık dönemde kendisini divan başkanlığına seçen herkese teşekkürlerini sundu. Şankaya, “Bu geceyi bana tertip eden Galip kardeşime çok teşekkür ediyorum. Biz 2006 yılından bu yana 4 dönemdir başkanlık yapıyoruz. Galip ve iki arkadaşım o dönemden beri benimle geliyor. Bir arkadaşımız rahmetli oldu. Ben arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Allah kısmet ederse bu ayın 21’inde son divan kurulu toplantımızı yapacağız. Önümüzde Bursaspor’un genel kurulu var. Tüzük gereği olağan genel kurulun sonrasında divan kurulu da seçime gitmek durumunda. Bu seçimde aday olmayacağımı açıklamıştım. Gelecek olan başkanının ve yönetimin her zaman yanında olacağımı belirtmek istiyorum. Çünkü Bursaspor bizim için her şeyimiz. Uzun yıllar Bursaspor’da başkanlık yaptım, yöneticilik yaptım ve son 10 yıl bizi divan kurulu başkanı seçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

GÜNEŞ: “BÜYÜK BİR BURSASPOR İÇİN SORUNLARI ÇÖZMELİYİZ”
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, böyle anlamlı bir gecede bulunmaktan dolayı onur duyduğunu belirterek başladığı konuşmasında, “Kadir ağabeyimizin Bursaspor’da çok büyük hizmetleri olduğunu ve bunu sadece Bursa değil tüm Türkiye hizmetlerini biliyor. Ben Bursaspor Teknik Direktörü ve bir Bursasporlu olarak kendisine teşekkür ediyorum. Görevden ayrılsa da hizmeti devam edecektir. Allah sizleri de bizlere de onun yaptığı görevler gibi alnının akıyla yapmayı nasip etsin. Divan kurulu camianın önde gelen kişilerinden oluşur. Bursaspor, büyük bir şehrin takımı. Bursaspor büyük bir kulüp. İlk geldiğimiz günden bu yana başkanımızın yakın ilgisi var. Zorlukları var. Yükselen bir değeriz ama yeterli değiliz. Daha büyük bir Bursaspor istiyorsak, sorunları çözmeliyiz. Aksi halde bugünleri ararız. Futbolcular, teknik adamlar bizler gelip geçiciyiz ama kulüp ebedi kalacaktır. Büyüdüğünüz zaman sancılar da büyür. Eğer çözmezsek o sorunlar sizi boğar. Bu süre içerisinde katkım olduysa çok mutlu olurum. Ben daha iyi Bursaspor olacağını düşünüyorum. Çünkü Bursa çok büyük bir kent. Herkes Bursaspor’un sorunlarını biliyor. Önemli olan sorunları çözmek için eylem yapmalıyız” şeklinde konuştu.

BÖLÜKBAŞI: “DİVAN BİZLERE HER ZAMAN YOL GÖSTERDİ”
Bu gecede olmaktan onur ve gurur duyduğunu söyleyen Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, "2007 yılında göreve geldiğimizde Kadir amcamız divan başkanıydı. Sizinle ilgili her zaman güzel şeyler söyleniyor. Bursaspor’un direklerinden en büyüğü de bana görev divandır. Şu ana kadar Bursaspor sürekli ayakta kaldıysa ve Türkiye de iyi bir marka olduysa bana göre divan başkanlık kurulunun emeği burada çok büyük. Sizler, bize hep yol gösterdiniz. Hep yön verdiniz. Ben 2007’den 2013’e kadar yöneticilik ve 11 aydan beri de başkanlık yapıyorum. Bursaspor Başkanı olmak hayalimdi. Zor bir dönemde göreve geldik. Bu günlerde sizlerin çok büyük desteğini gördük. Başta valimiz, büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz ile herkesin desteğini aldık. Bizler de çok çalıştık. Şu an güzel yerlerdeyiz. Ligde dördüncüyüz. Akabinde çeyrek finali geçtik. İnşallah uzun yıllar önce kazanılan kupayı, hocamızın da katkıları ile müzemize götürürüz. Bursa bunu hak ediyor. Şahsım ve yönetim kurulu adına Kadir ağabeyime hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"ŞENOL HOCANIN DEVAM ETMESİ GEREK"
Şenol Güneş'in Bursaspor'a çok yakıştığını söyleyen Recep Bölükbaşı, "Şenol Güneş, Bursa’da çok sevildi. Biz de kendisini çok seviyoruz. Başarılı maçlara imza attı. Futbolcularımız da kendisini çok seviyor. Hep söylediğim gibi Şenol hoca bizim ağabeyimiz, babamız, öğretmen olduğu için de hocamız. Hocamız Bursa’ya gelirken hocam basına esprili şekilde söylemiştim '1+10 yıl anlaştık' demiştim. Bu sefer '10+10 yıl' dedim. Allah sağlık versin. Buradaki mesajımız hocamız ile uzun yıllar çalışmak. Ben olurum, başkaları olur hocamızın devam etmesi gerekiyor. Önümüzdeki ay kongreye tanık olacağız. Muhakkak ki adaylar çıkacaktır. Kongrenin Bursa’mıza ve Bursaspor’a hayırlı olmasını diliyorum. Bu güzel geceyi organize eden Galip Sakder Bey’e şahsım ve yönetim kurulum adına çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yaşamınızda da ailenizle sevdiklerinizle çok mutlu olursunuz. Bundan sonra yapılacak olan ilk yönetim kurulu toplantısında Kadir Şankaya’nın Bursaspor’un onursal divan kurulu başkanı olması yönünde karar alacağız" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.