SON DAKİKA
Hava Durumu

Kafe kapatıldı zanlılar tutuklandı!

BURSA'NIN GEMLİK İLÇESİNDE GAZİ ÖMÜR KARAMAN'IN ACIMASIZCA DARP EDİLDİĞİ KAFE, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ENCÜMENİ KARARI İLE "MESLEK VE TİCARÎ İCRADAN MEN" EDİLDİ. (SÜLEYMAN AYDIN/BURSA-İHA) Bursa'nın Gemlik ilçesinde gazi Ömür Karaman'ın acımasızca darp edildiği kafe, Büyükşehir Belediye Encümeni kararı ile "meslek ve ticarî icradan men" edildi. Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan BURFAŞ da gazinin darp edilmesi ile kira sözleşmesine aykırı tutum ve davranışlar gerekçeleriyle işletmeciyle olan kira sözleşmesini feshetti.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2019 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2019 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kafe kapatıldı zanlılar tutuklandı!
Yeğenlerini görmek için geldiği Bursa’da Kumsaz sahilinde oturduğu kafenin işletmecileri tarafından öldüresiye dövülen gazi için Bursa ayağa kalktı. Büyükşehir Belediyesi şehir eşkıyalarının sözleşmesini fes ederken, kafe çevik kuvvet eşliğinde tahliye edildi. Gaziye saldıran 3 şehir eşkıyası da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bursa’ya yeğenlerini görmeye gelen terör gazisi yüzde 92 engelli Ömür Karaman’ı Kumsaz sahilindeki kafede öldüresiye döven şehir eşkıyalarına devlet nefes aldırmadı. Olayın ortaya çıkmasının ardından harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, encümen kararı ile işletmecilerin sözleşmesini iptal etti. Cumhuriyet Savcılığı gazinin şikâyeti üzerine gözaltına alınan 3 şehir eşkıyasını tutuklayarak cezaevine gönderdi.

BURSA AYAĞA KALKTI

Vatan uğruna bombalı saldırıda yaralanan ve yüzde 92 engelli yaşamak zorunda kalan gaziye saldırının duyulmasıyla Bursa ayağa kalktı. AK Parti, MHP ve CHP’li milletvekili, belediye başkanı ve siyasiler Gazi Karaman’ı ziyaret etti. Cumhuriyet Savcılığı harekete geçti. Gözaltına alınan Ü.T., Ö.Ş. ve S.Ş. isimli 3 şehir eşkıyası, gazinin şikâyetçi olmasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.



VALİ CANBOLAT’TAN ZİYARET

Gaziye yapılan bu alçak saldırının ardından dün Vali Yakup Canbolat, Karaman’ı misafir olduğu evde ziyaret etti. Vali Canbolat, failler hakkında gerekli hukuki işlemlerin yapıldığını söyleyerek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyarette Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç, İl Emniyet Müdür Vekili Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı Hakan Saraç, Gürsu Belediye Başkan Vekili Ali Kuzgun ve Gürsu ilçe Jandarma Komutanı Fatih Erdoğan’da katıldı.



ENCÜMEN KARARI İLE KAPATILDI

Olayın ardından Başkan Alinur Aktaş’ın talimatıyla harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, söz konusu işletmenin işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadan faaliyet gösterdiğini belirledi. Acil olarak toplanan Büyükşehir Belediye Encümeni’ni, kanun ve yönetmeliklere aykırı tutum nedeniyle işletmeciye 320 TL idari para cezası verdi. İşyerinin meslek ve ticaretini icradan menine karar verildi. Yine Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURFAŞ işletmeciyle yapılan kira sözleşmesini feshetti. Gazinin darp edilmesi ile kira sözleşmesine aykırı tutum ve davranışlar gerekçe gösterilirken, işletmeciyle olan kira sözleşmesi feshedildi. Firmaya ihtarname gönderilirken, çevik kuvvet eşliğinde demirbaş sayımı yapılan işletme tahliye edildi. İşletmeci faaliyetten men edildi.

 

VICDANLARI SIZLATAN SALDIRI

Irak’ın kuzeyinde terörle mücadelede görev yaparken teröristlerin konvoyuna uzaktan kumandalı bombalı saldırı düzenlemesi sonucu vücuduna 34 tane şarapnel parçası isabet eden ve 6 ay yoğun bakımda kalan gazi Ömür Karaman,  gördüğü tedaviyle 2 yıl sonra yürümeye başlayabildi.  Yüzde 92 engelli gazi Ömür Karaman, bayram öncesi Ankara’dan Bursa’ya yeğenlerini görmeye geldi.



DİNLENMEK İSTERKEN SALDIRDILAR

Gürsu’daki yeğenlerini yanında 1 gece kalan gazi Karaman, ertesi gün deniz havası almak ve yüzmek için Gemlik’e bağlı Kumsaz Sahili’ne gitti. Burada denize giren Gazi Karaman, biraz yüzdükten sonra dinlenmek için yakındaki kafeye gitti.  Burada ayaklarını da sandalyeye uzatan gaziyi işletmenin sahibi ayaklarını indirmesi konusunda uyardı. Yapılan uyarının ardından gazi olduğunu yüzde 92 engelli olduğunu söylemesine rağmen işletmeci ve çalışanların saldırısına uğradı. Gözü moraran, dudağı patlayan, ayakları ezilen ve sırtına demir çubukla vurulan gazi, ölümden döndü. Olay önce Bursa’da sonra Türkiye’de infial yarattı.

Alpaslan YILDIZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.