SON DAKİKA
Hava Durumu

Kahya'ya Gülen'den not

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan, eski Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın evinde, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen tarafından el yazısıyla yazıldığı iddia edilen bir not bulundu. ( AA - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kahya'ya Gülen'den not
Tutuklu eski Bursa İl Emniyet Müdürü Kahya, evindeki aramada ele geçirilen, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen tarafından el yazısıyla yazıldığı iddia edilen notun, kendisine ait olmadığını savundu


 

 

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, evindeki aramada bulunan, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen tarafından el yazısıyla yazıldığı öne sürülen notun, kendisine ait olmadığını ifade etti.


Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Kahya, hakimlik sorgusunda, darbe girişimi olduğu sırada Antalya'nın Aksu ilçesindeki evinde tatilde olduğunu belirtti.

Kahya, darbecileri lanetlediğini belirterek, "Allah belalarını versin diyorum. Meslek hayatım boyunca terörle mücadele ettim. Bugün terör örgütü ile ilişkilendirilmemi kabul edemiyorum. Tüm darbelere karşıyım, önceki darbelerde ülkenin ne kadar zarar gördüğünü biliyorum." ifadelerini kullandı.

Bursa'da 2 yıl emniyet müdürü olarak görev yaptığını hatırlatan Kahya, şunları kaydetti:"Bursa'nın büyükşehir olması dolayısıyla devlet protokolünden pek çok kişi Bursa'ya geldiğinde onlara eşlik ettim. Görevim dolayısıyla pek çok kişiyle görüştüm. Ancak bu kişilerin siyasi yapı ve düşüncelerini bilmem mümkün değildir. Bana sorgu aşamasında sorulan kişilerin büyük kısmını tanımıyorum. Gizli tanıklar bana iftira atmaktadır. 2013 yılında aktif görevden ayrılarak bir süre teftişte çalıştım. Daha sonra 2015 yılında emekli oldum."
"NOT HAKKINDA BİLGİM YOK"
Ali Osman Kahya, ifadesinde örgütün "Bursa imamı" olduğu öne sürülen ve yurt dışına kaçtığı bildirilen Cansun Sarıyıldız'ı tanımadığını da iddia ederek, şöyle konuştu: "Dönemin valisi ve başsavcısı ile birlikte, Cansun Sarıyıldız ile herhangi bir toplantıya katılmadım. Herhangi bir illegal yapının içinde bulunmadım. Gözaltına alındığımda evimin önünde arabadaydım. Beni arabanın içerisinde tuttular. Arama esnasında eve sokmadılar. Aramada evimde ele geçen ve Fethullah Gülen'in bana hitaben yazdığı bildirilen not hakkında bilgim yoktur. Bana böyle bir belge verilmedi. Bu belge bana ait değildir. Bana kurulan bir komplonun bir parçası olduğunu düşünüyorum. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Dikkat edileceği üzere notun üzerinde soy ismim 'Kahya' yerine 'Kahyaoğlu' yazılmıştır. Tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmemi talep ederim. Hakimliğiniz aksi kanaatteyse adli kontrol hükümlülüğünün uygulanmasını talep ederim."

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında  tutuklanan, eski Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın evinde, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen tarafından el yazısıyla yazıldığı iddia edilen bir not bulundu.  ( AA - Anadolu Ajansı )

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.