SON DAKİKA
Hava Durumu

'Kalbi Selim' Suriyeli yetimlerin kalbi oldu

Kurulduğu günden beri yetim çocukların yüzlerini güldüren Kalbi Selim Eğitim Ve Kültür Yardımlaşma Derneği Suriyeli yetim çocuklara g

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2018 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2018 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Kalbi Selim' Suriyeli yetimlerin kalbi oldu
Kurulduğu günden beri yetim çocukların yüzlerini güldüren Kalbi Selim Eğitim Ve Kültür Yardımlaşma Derneği Suriyeli yetim çocuklara güzel bir gün yaşatarak bir etkinliğe daha imza attı.
Kalbi Selim Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nde Suriyeli yetim çocukların yüzlerini güldüren bir dizi etkinliğe imza attı. Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Osmangazi Belediyesi ve Bursa İl Göç Müdürlüğü’nün organizasyonuyla düzenlenen etkinlikler zincirinde, gönüllerince eğlenen Suriyeli yetim çocuklar, unutulmaz bir gün yaşadı. Kalbi Selim Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları’nın başkanlığındaki 150 kişilik Suriyeli yetim çocuklardan oluşan heyet, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği araçlarla öncelikle Göç Müzesi’ni ziyaret etti. Bursa İl Göç Müdürlüğü’nden yetkililerin de yer aldığı ziyarette çocuklara, göç tarihi hakkında bilgi verildi. Karagöz-Hacivat oyunuyla hoş bir sürpriz yaşayan Suriyeli çocuklar daha sonra Hünkar Köşkü ile Tarihi İnkaya Çınarı’nı ziyaret etti. Suriyeli yetim çocukların son durağı, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi oldu. Müze yetkililerinden, Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’nın fethiyle ilgili bilgi alan heyet, görsel efektler ve animasyonlarla fetih anının yaşatıldığı müzeye hayran kaldı. Suriyeli yetim çocukların güzel ve eğlenceli bir gün yaşamasına vesile olan Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa İl Göç İdaresi Müdürü İsmail Fatih Tüzen’e teşekkür eden Kalbi Selim Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları, hayır sahibi kişilerle yardım eli uzatılmaya muhtaç kimseleri buluşturmanın onur ve mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Kalbi Selim Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları, gezi organizasyonunu Bursa İl Göç İdaresi Müdürü İsmail Fatih Tüzen ve ilgililerin ortak organizasyonuyla gerçekleştirdiklerini belirterek, etkinlik sonunda Suriyeli yetim çocuklara atkı hediyesinde bulunan Bursa İl Göç İdaresi yetkililerine teşekkür etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.