SON DAKİKA
Hava Durumu

Kale İçi Otel alkışlarla

Bursa'nın tarihi surları içerisindeki Osmangazi Mahallesinde, 200 yıllık bir Bursa konağı butik otel olarak hizmete açıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2013 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2013 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın tarihi surları içerisindeki Osmangazi Mahallesinde, 200 yıllık bir Bursa konağı butik otel olarak hizmete açıldı. 


Oruçbey Caddesi ile Pınarbaşı arasındaki tarihi konakta 11 oda, Osmanlı dönemi motifleri ile özel olarak tasarlandı. Osmangazi Belediyesi'nin Hisar Arkeopark
çalışması yürüttüğü alanın önündeki konak tarzı otelin bahçesinde de Osmanlı mutfağının seçkin yemekleri misafirlere ikram ediliyor.
Kale İç Otel Sahibi Ahmet Aydın, her geçen gün yabancı misafirlerin ilgisinin arttığı Hisar içinde böyle butik bir oteli, Osmanlı tarzına uygun olarak dekore edip, hizmete almaktan mutluluk duyduklarını söyledi. 3 katlı konağın giriş katında misafirlerin ağırlandığı bir salon ile iki oda ve arka bahçeye geçiş bulunuyor. Üstü katlarda da yüksek tavanlı, özel dizayn edilmiş odalar bulunuyor.
Açılışa Ak Parti Bursa Milletvekili Kemal Şerbetçioğlu, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, MHP İl Başkanı Hasan Toktaş, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker,
Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri, turizm ve sağlık sektöründen önemli isimler katıldı. Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, artık insanların kültür turizmine yöneldiklerine dikkat çekerek, "Bursa tarih, kültür, sağlık ve termal turizmde giderek büyümeye devam edecek. İnsanlar özellikle gittikleri kadim şehirlerde, lüks 5 yıldızlı otellerde kalmak yerine, bu şekilde tarihi surların içerisinde inşa edilmiş eski konaklardan
yeniden tasarlanmış butik otellerde kalmayı tercih ediyorlar. İşletmecilerin bu sahada yeni yatırımları hizmete almaları bizi gururlandırıyor" dedi.
Misafirler daha sonra hep birlikte açılış kurdelasını keserek oteli gezdiler. 200 yıllık bir manolya ağacı bulunan bahçede misafirlere dağ yöresine özgü gözleme ile Osmanlı şerbeti ikram edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.