SON DAKİKA
Hava Durumu

'Kamu ve vatandaş için her bedeli ödemeye hazırım'

Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, düzenlediği basın toplantısıyla AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız’ın iddiaları

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2013 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2013 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, düzenlediği basın toplantısıyla AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız’ın iddialarına cevap verdi. 


CHP İlçe Başkanı Özgür Şahin ve belediye meclisi üyelerinin de katıldığı basın toplantısında sert açıklamalarda bulunan Bozbey, hakkındaki iddiaların asılsız, içi boş, sağduyudan uzak ve siyaseten ahlak dışı olduğunu kaydetti. Bozbey, AK Parti İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız’ın yanına aldığı ve teknik bilgisi olduğu iddia edilen iki belediye meclisi üyesi tarafından ya yanlış yönlendirildiğini, ya da bu kişilerin gerçek dışı bilgiler aktardığını ileri sürerek, “Teknik adamların uyarması gerekiyor. Bu kişiler teknik değiller ise onlardan akıl alınması da garip” diye konuştu.
Yanlış ifadelerle, yanlış bilgilerle Nilüfer ve Bursa halkı nezdinde kötü bir imaj oluşturulmaya çalışıldığını söyleyen Bozbey, bunun siyaseten ahlak dışı olduğunu belirtti. Bozbey, “1999 yılından bu yana imza attığımız her konunun arkasındayız ve nereye imza attığımızı biliyoruz” dedi.
Hakkında kesinleşmiş cezaların bulunduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu vurgulayan Bozbey, bugün saat 09.41’de Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan aldığı adli sicil raporunu basın mensuplarına gösterdi. Bozbey hakkındaki bütün iddialara belgelerle cevap vererek, “Kamu ve vatandaş için her bedeli ödemeye hazırız” şeklinde konuştu.
Bozbey, “Nefes alışımız bile soruşturuluyor. Böyle bir kurumuz. Görevden alma gibi resmi evrak yok. Olsa bu kapıdan bizi sokmazlar. Kamuoyunda farklı biçimde tutulmamıza çalışıyorlar. Bu oyunlara Nilüferliler ve Bursalılar kanmaz. 30.4.2013 tarihli, saat 09.41’de aldığım adli sicil raporunda her şey net. Bu raporda ‘Bozbey’in adli sicil kaydı yoktur’ deniyor, bir de ‘Adli sicil arşivi de yoktur’ deniyor. Siyaset dışında farklı argüman arayanlar bunu iyi değerlendirmelidirler. Yıldız, belediyenin bütün faaliyetlerinin durdurulması için şikayette bulunmuş. Nilüfer Belediyesi’nin bütün gelirlerine, taşınmazlarına el konulması, banka hesaplarının dondurulması için şikayette bulunmuş. Sağduyudan uzak, araştırmadan yoksun bilgilerle Nilüfer sakinlerine ceza vermek istemiş. Şunu vurgulamak isterim: İş yaparsanız soruşturmaya hazır olmalısınız. İş yapmazsanız kimse sizi soruşturmaz” dedi.
Bozbey şunları söyledi:
“Ertuğrulkent’te 1997 yılında yapılan planlama ile 369 bin 570 metre kare alan uygulamaya giriyor. Giren alanda 230 bin 919 metrekare kamu alanına verilmiş. Ayrıca 10 bin metre kare de konut alanı olarak verilmiş. Kamunun kendisine ihtiyaç alanları için verilmiş. Oran olarak yüzde 65. Şimdi Hazine ‘O uygulamada bizi de vatandaş yerine koysaydın, konut yeri verseydin’ diyor. “Biz onları satacak Hazine’ye gelir getirecektik‘ diye de ekliyor. Oysa öyle yapılsaydı, o zaman vatandaş da kamu alanlarına ortak olacaktı. Hastane alanı bu kadar kalmayacaktı. Vatandaş kamuya ortak olacaktı. Ortaya büyük kaos çıkacaktı. Belediyenin yüzde 35 geliri olacaktı. Biz bunu da düşünmedik. Hazine maddi, vatandaş da manevi kayba uğrayacaktı. Bir kent yöneticisi olarak hem Hazine’yi hem de vatandaşı düşünmek zorundayım. Mesele kangrene dönüştü. Sorunun çözümünde siyasetçilere sorumluluk düşüyor. Biz gerek Bursa’da gerek Ankara’da çok sayıda yetkili ile görüştük. Hepsi bize hak verdi. Ancak bir türlü karar alınamadı.”
“Nilüfer Belediyesi’nin de Büyükşehir Belediyesi’nin de yapmakla yükümlü olduğu hizmetler var” diyen Bozbey, “Hazine’den bize gelen bütçenin yüzde 45’i Büyükşehir Belediyesi’ne gidiyor. Mesela bize 30 milyon TL gelecek, Büyükşehir’e de 26 milyon TL verilecek. Toplam 56 milyon TL böyle paylaştırılıyor. Büyükşehir Belediyesi de Nilüfer halkı için aldığı payın karşılığını verecek. Son günlerde “Nilüfer için 800 milyon TL harcadık” gibi söylemler şık değil. Üslup yanlış. 800 milyon TL nereye harcandı? 500 milyon TL Bursaray projesi için, geriye kalan BUSKİ ve diğer kurumlar için harcama yapıldı. Söylem biçimleri hiç doğru değil. Herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Altınşehir için 50 milyon TL harcayamadılar. 100. Yıl’a kadar giden kokuyu çözemediler" dedi.
Kimi ihtiyaçlar doğrultusunda ve belediyenin menfaatleri doğrultusunda ihaleler yaptıklarını anlatan Bozbey, "Türkiye’de hangi belediye ihalesini canlı yayınlıyor? Nilüfer Belediyesi’nin ihaleleri kamuoyunun önünde yapılıyor. Bizim ihalelere verdiğimiz ticari alanlar, yeşil alanlara baktığımızda çok küçük. Nilüfer’e Belediye binası kazandırıyoruz. Hem de para vermeden. Takdir bekliyoruz. Çünkü Türkiye’de kat karşılığı yaptırılan tek örnek. Kamu yararına her zaman imza atacağız. Kimseyi baskı altına aldığımız da yok. Nilüfer’de memnuniyet oranı yüzde 80. Biz yüzde yüzü gülümsetmeye çalışıyoruz. Yurtdışına çıkmakla suçlanıyorum. Gezilerin kayıtları meclis kararlarında yazılı. Eğer gidip de kente bir şeyler kazandırıyorlarsa geziye çıkan diğer yöneticileri de alkışlıyorum. Dernekler Yerleşkesi’ni Japonya ve Fransa’da gördüğümüz örneklerden ilham alıp yaptık. Şimdi Türkiye’de benzeri olmayan bir yerleşkeye sahibiz. Bugünlerde yine Türkiye’de ilk olacak jimnastik salonu için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.