SON DAKİKA
Hava Durumu

Kanlı ve canlı!

Bursa'da sağlıkçılara yönelik şiddet olaylarını protesto etmek için iş bırakan doktorlar, kanlı önlükleriyle eylem yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2013 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2013 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da sağlıkçılara yönelik şiddet olaylarını protesto etmek için iş bırakan doktorlar, kanlı önlükleriyle eylem yaptı.


Bursa Tabip Odası üyeleri, Dr. Ersin Arslan'ın geçen yıl Gaziantep'te öldürülmesinin birinci yıl dönümünde şiddete karşı eylem yaptı. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için iş bırakan doktorlar, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde toplandıktan sonra metroya binerek Şehreküstü'ne geldi. Üzerlerindeki kanlı önlüklerle sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sona ermesini isteyen doktorlar, pankart açarak Muradiye Devlet Hastanesi'ne kadar yürüdü.
Bursa Tabip Odası Başkanı Kayhan Pala, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını ifade ederek, "Meslektaşımız Dr. Ersin Arslan'ın ölümünün üzerinden bir yıl geçti ama hiçbir şey değişmedi. Ne Sağlık Bakanlığı ne Meclis'teki komisyon, sağlıktaki şiddetin azaltılması için gerekli tedbirleri aldı. Biz geçen yıl sevgili Ersin öldürüldüğünde de aynı şeyleri söylemiştik. Sağlıkta şiddet azaltılana, ortadan kaldırılana kadar eylemimiz devam edecek. Acil hastalar, yatan hastalar, diyaliz hastaları ve tedavisi şart olan hastalar dışındaki tüm hastalara bugün hizmet veremiyoruz. Artık hekimler ve sağlık çalışanları, şiddet içeren bir ortamda çalışmak istemiyor. Bir an önce tedbir alınmaz, sağlıkta dönüşüm bu hızıyla devam ederse ne yazık ki bir süre sonra insanlar sağlık hizmetlerine erişmekle ilgili ciddi sıkıntılar yaşayacak. Bizim amacımız buna bir son vermektir. Hiçbir doktor üzerine kan sıçramış önlüklerle çalışmak istemez. Biz beyaz önlüklerle çalışmak istiyoruz" dedi.
Ardından doktorlar ellerinde pankartlar ve kanlı önlükleriyle slogan atarak Bursa Devlet Hastanesi'ne kadar yürüdü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.