SON DAKİKA
Hava Durumu

Kantarın topuzunu kaçırmayalım!

Vali Şahabettin Harput’un Orhangazi Üniversitesi vakfına 76 dönümlük devlet arazilerinin bedelsiz olarak verilmesini desteklemesi, kamu desteği bekleye

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2013 23:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2013 00:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Vali Şahabettin Harput’un Orhangazi Üniversitesi vakfına 76 dönümlük devlet arazilerinin bedelsiz olarak verilmesini desteklemesi, kamu desteği bekleyen diğer vakıf ve dernekler arasında infiale sebep oldu.



Orhangazi Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi inşa etmek üzere bir takım resmi girişimlerde bulunduğu yönünde haberler basında yer almıştı. Söz konusu haberlere göre üniversite yönetimi tıp fakültesi yapmak maksadıyla 51 dönümlük hazine arazisi ile 26 dönümlük İl Özel İdaresi’ne ait araziye talip olur. Toplam 77 dönümlük bu arazilerin Orhangazi Üniversitesi’ne bedelsiz olarak tahsisinin önünü açacak olan önerge ise geçtiğimiz hafta AK Parti grubu tarafından İl Genel Meclisi’ne taşınır ve tartışılır. Konu oylamaya sunulur ve Ak Parti grubu “evet” der fakat 15 eksikle. Çünkü o günkü oturuma 15 AK Partili katılmaz. AK Partililerin oylamaya neden katılmadıkları hususunda ise net bir bilgi yok. Ama 15 üyenin oylamaya katılmaması bu üyelerin oylarının renginin ne olduğu konusunda şüphe oluşturmakta. Oylamaya katılmayan üyeler acaba “hayır” dedikleri için mi katılmadılar? MHP oylamada tercihini “evet”ten yana kullanır CHP ise arazi tahsisine karşıdır.

VALİ’DEN TAM DESTEK

Vali Şahabettin Harput, Üniversite’nin arazi talebini destekleyen isimlerden biri. Fakat Bursa’da birçok vakıf ve derneğin talepleri/ihtiyaçları ortadayken hatta bazı vakıflar büro bulmakta dahi zorlanırken bir kamu arazisinin bedelsiz olarak Orhangazi Üniversitesi’ne devredilmesine Vali’den destek bulması kamuoyunda infiale sebep oldu. Hak ve adaletin sınırları içerisinde kalındığı müddetçe hangi kuruluş olursa olsun verilen her destek takdire şayandır fakat bunun aksi bir durumun kimse tarafından kabul görmeyeceği de bir gerçek. Böylesi bir adaletsizliğe Orhangazi Üniversitesi vakfının da razı olmayacağı kanaatini taşımaktayız. Ayrıca belirtmek isteriz ki Vali Harput’un Orhangazi Üniversitesi’ne olan özel ilgisinin nedeni de kamuoyunda merak edilen konular arasında.



İKİNCİ TIP FAKÜLTESİ    ŞART AMA…

Öte yandan Bursa’nın devlet tarafından yapılacak ikinci bir tıp fakültesine ihtiyacı olduğu da ayan beyan ortadadır. Bilindiği üzere Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, yoğunluğu ve eksiklikleri sebebiyle ihtiyaçlara yeteri kadar cevap verememektedir. Hal böyle iken kamu imkânlarının devletin tıp fakültesi yerine bir özel kuruluş için kullanılmak istenmesi de meselenin diğer ilginç yönü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.