SON DAKİKA
Hava Durumu

Kapalıçarşı'da Değişim Başlıyor

 Bursa´da ecdat yadigarı eserleri restore ettirerek yeniden işlevlendiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Tarihi Kapalıçarşı´ya el attı. 

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2013 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2013 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kapalıçarşı'da Değişim Başlıyor
 Bursa´da ecdat yadigarı eserleri restore ettirerek yeniden işlevlendiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Tarihi Kapalıçarşı´ya el attı. 

Kapalıçarşı´da başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "İnşallah kısa sürede sonuç alacağız. Hedefimiz, çarşımızın dünyaya örnek olmasını ve Tarihi Hanlar Bölgesi´nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Koruma Listesi´ne alınmasını sağlamaktır" dedi. Bursa´da çarşı denilince akla gelen ilk yerin Kapalıçarşı olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin kalbi olan çarşıyı daha da canlı hale getirmek ve Tarihi Hanlar Bölgesi´ni bütünüyle düzenleyerek UNESCO Dünya Kültür Mirası Koruma Listesi´ne alınmasını sağlamak istediklerini söyledi. Bu nedenle Kapalıçarşı´da restorasyon çalışmalarına özel önem verdiklerini kaydeden Başkan Altepe, "1958 yangınından sonra oluşturulan Kapalıçarşı´nın bugün tekrar elden geçirilmesi çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde sonuç alacağız ve ana arterde bulunan 130 dükkan ile ara sokakların tamamını düzenlemiş olacağız" diye konuştu.
Restorasyonun özgün mimariye uygun modern tarzda sürdürüleceğini ve Kapalıçarşı´da bulunan dükkanların tabelaları, tavanları ve cepheleriyle tepeden tırnağa yenileneceğini, uygulamada geleneksel yapıda traverten taşlardan ve krom kaplamalardan yararlanılacağını söyleyen Başkan Altepe, "Uzun yılların beklentisiydi. Sonunda düğmeye bastık. Kapalıçarşı´daki alışverişi etkilemeden, çatıların, cephelerin ve zeminlerin bölüm bölüm yenilenmesini, çarşının arzu edilen düzeye gelmesini sağlamak istiyoruz. Tüm bu çalışmalar, Tarihi Hanlar Bölgesi´nin 2014 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi´ne alınmasını kolaylaştıracak" şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kapalıçarşı´nın yenilenmesi projesi kapsamında Ulu Cami´nin kuzeyinde yer alan Gelinlikçiler Çarşısı´nın da düzenleneceğini söyledi. Mevcut haliyle Bursa´ya yakışmayan çarşının restorasyon projesinin hazır olduğunu, çalışmaların tamamlandığını kaydeden Başkan Altepe, Kapalıçarşı´nın düzenlenmesi projesi kapsamında Bursa’ya yakışmayan görüntülere sahne olan Gelinlikçiler Çarşısı´nın da elden geçirileceğini açıkladı.
Başkan Altepe´nin inceleme gezisine katılan Kapalıçarşı Derneği Başkan Yardımcısı Şeref Akgün, uzun yıllardır hayalini kurdukları bir projenin uygulama safhasına geçmesinden dolayı bölge esnafı olarak büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Hassasiyetinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye teşekkür eden Akgün, "Gerek projeyi gerekse örnek yapıyı bizler çok beğendik. Bursalıların da beğeneceğini umuyoruz" dedi. Restorasyon çalışmalarının hızlı tamamlanması yönünde esnaftan işleri kolaylaştırıcı davranış beklediğini kaydeden Akgün, "Bu dönemin yakın takipçisiyiz. İnşallah hep birlikte mutlu sona ulaşmış olacağız" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.