SON DAKİKA
Hava Durumu

Karaalp: 'Paralel yapıyla bağımızı kopardık!'

AK Parti Kurucu üyelerinden Alpiş Gruop Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp, 17 Aralık sürecinde hükümet karşıtı tavır alan paralel yap

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2014 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2014 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Karaalp: 'Paralel yapıyla bağımızı kopardık!'
AK Parti Kurucu üyelerinden Alpiş Gruop Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp, 17 Aralık sürecinde hükümet karşıtı tavır alan paralel yapının iş adamları derneği BUGİAD’dan istifa sürecini değerlendirerek, “Bu hareketin devlet ve hükümet işlerine müdahalesini, devlet ve hükümet büyüklerine operasyonlarına şahit olduk.” dedi.

 

 

Alpiş Gruop Yönetim Kurulu Başkanı ve İMSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sertaç Karaalp, 17 Aralık sürecinde paralel yapının hakimiyetindeki iş adamları derneği BUGİAD’dan istifa eden ilk üyelerden biriydi. İstifa sürecini değerlendiren Sertaç Karaalp, devlet ve hükümet büyüklerine yapılan operasyonları gördükten sonra ayrılma kararı aldığını söyledi. Kuruluşundan itibaren AK Parti bünyesinde yer aldığına da dikkat çeken Karaalp, “1996 yılında Diyarbakır’da Refah Partisi İl Başkan yardımcılığı ile başlayan siyasi hayatıma Fazilet Partisi kurucu ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerimle devam ettim.  2001 yılında AK Parti kurucuları arasında yer alıyordum. İl Başkan Yardımcılığı, 2009 yılında Nilüfer Meclis Üyesi adaylığım, 2009-2012 yılları arasında AK Parti İl Başkanlığında yöneticiliği geçmişim var.” dedi. Karaalp şu ifadeleri kullandı: “Biz 17 Aralık öncesinde cemaatin, eğitim alanında gösterdiği faaliyetlere katkı sağlayan bir vatanseverlik görmüştük.  Ancak 17 Aralık sonrasında bu hareketin devlet ve hükümet işlerine müdahalesini, devlet ve hükümet büyüklerine yapılan operasyonlara şahit olduk. Onlara destek vermemizin yanlış olduğunu düşünüp istifamızı verdik. Bu konuda yalnız olmadığımızı da gördüm. İş adamı derneğinin üst düzey yetkilileri de yanlış bularak istifa ettiler.”

 

BURSA’NIN KENDİNE ÖZGÜ BEKLENTİLERİ VAR

Alpiş inşaat olarak önemli projelerle dikkat çeken Sertaç Karaalp, kent halkının profilini ve Bursa’daki konut sektörünü şu sözlerle değerlendirdi: “Bursa diğer 4 büyük ille kıyaslandığında daha muhafazakâr ve kendine özgü beklentileri olan bir şehir. Kent halkı manevi ve milli değerlerine önem veriyor, bu duyarlılık da projelerin şekillenmesini belirliyor. Örneğin bir apartman ile site arasındaki kültürel yaşam farklarını göz önüne alırsak sizin bu dengeyi gözeten projeler yapmanız gerekir. Mahalle kültürünün hâkim olduğu bölgede site projenizi, sitelerin olduğu bir bölgede de mahalle kültürüne yönelik tek apartman projesini satma konusunda sıkıntı yaşarsınız.”

 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BAŞARISIZ ADIMLAR

Bursa’nın içinde bulunduğu pek çok ili kapsayan “kentsel dönüşüm” hamlesinin çok yanlış algılandığını söyleyen Karaalp, “Kentsel dönüşüm için hükümet iyi niteli bir yaklaşımla yola çıktı. Şuan uygulanan bir sistem var ve ben bu sistemin başarı olacağı inancında değilim ki henüz Bursa'da da bir başarılı örneğini göremedik.” dedi. Kentsel dönüşümde bütün yapıların değil depreme risk arz eden yapıların dönüştürülmesi gerektiğine dikkat çeken Sertaç Karaalp şunları söyledi: “Kentsel dönüşüm açısından önemli sıkıntılar var. Örneğin binası olan vatandaş her dairesine karşılık bir daire bekliyor ayrıca belediye de yoğunluğun artırılmasını istemiyor yine vatandaş da üstüne para vererek proje yaptırmayı istemiyor. Dar gelirli olduğu için devlet kredisini ödeme noktasında da zorlanıyor. Bütün bunlar değerlendirildiğin Bursa'da kentsel dönüşümün başarılı olacağını düşünmüyorum.”

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.