SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey Belediyesi gelirlerini artırıyor

Son dönemde yaptığı tasarruf politikaları ile dikkat çeken Karacabey Belediyesi, bu kez gelir artırıcı çalışmalara imza atıyor. Uzun süredir ger

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Karacabey Belediyesi gelirlerini artırıyor
Son dönemde yaptığı tasarruf politikaları ile dikkat çeken Karacabey Belediyesi, bu kez gelir artırıcı çalışmalara imza atıyor.
Uzun süredir gerçekleşen diyaloglar sonucunda DSİ ile yapılan anlaşma neticesinde ilçeye bağlanan kırsal mahallelerdeki DSİ’ye ait dere taşkın arazileri belediye tarafından çiftçilere ihale usulüyle kiralandı. Bu sayede belediyenin yıllık ortalama yarım milyonluk bir gelir elde etmesi bekleniyor.
Karacabey Belediyesi’nde yalan ihalelerde toplam bin 300 dönümlük DSİ’ye ait “Dere Taşkın Arazisi” çiftçilere kiraya verildi. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bizler bu işin takibini uzun süredir yapıyorduk. Artık bu gün itibariyle çalışmamızı sıkıntısız bir şekilde sonlandırdık. DSİ yetkilileri ile uzun süren görüşmeler ile mutabakata vardık ve DSİ sınırları içerisinde taşkın arazi olarak geçen tarıma elverişli yerleri belediye olarak üçüncü kişilere kiraya verdik. Yeni yasa ile gelirlerimizin büyük bir kısmı Büyükşehire aktarılmasının ardından önemli tasarruf tedbirleri almıştık ve bunları da zaman zaman değerli halkımızla paylaşmıştık. Şimdi gelir arttırıcı çalışmalarımız ile daha verimli olmak için çabalıyoruz. Bu ihaleler sonucu belediye kasasına yarım milyon TL kazandırmış olduk” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.