SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey'de 'Sıfır Atık Projesi'ne destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2019 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2019 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Karacabey'de 'Sıfır Atık Projesi'ne destek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Sıfır Atık Projesi’ne Karacabey Belediyesi de destek veriyor.
İsrafın önlenmesi, oluşan atığın azaltılması, atıkların geri dönüştürülmesini amaçlayan ‘Sıfır Atık Projesi’ hakkında açıklamalarda bulunan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, proje ile doğal varlıkların korunması, çevre dostu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması ve bu konuda farkındalık oluşturulmasının hedeflendiğini söyledi. Özkan, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakmak amacıyla çalıştıklarını belirterek, “Son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları fazlasıyla yaygınlaşmaya başladı. Sıfır Atık Projesi ile atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüme girmesiyle hammadde ve enerji israfının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır” dedi. Proje ile tasarruf ve verimliliğe dikkat çekildiğini ifade eden Özkan, yaşanabilir bir çevre adına bu tür çalışmaların desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.