SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey'de sosyal hizmet yağmuru

Karacabey Belediyesi, ihtiyaç sahipleri ile sosyal güvencesi ve bakacak kimsesi olmayan vatandaşlara yönelik yardımlarına, her geçen gün bir yen

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2018 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2018 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Karacabey'de sosyal hizmet yağmuru
Karacabey Belediyesi, ihtiyaç sahipleri ile sosyal güvencesi ve bakacak kimsesi olmayan vatandaşlara yönelik yardımlarına, her geçen gün bir yenisini daha ekliyor.

 

İlçe merkezi ve kırsalda yer alan 85 mahallede, sosyal konulara ürettiği kalıcı çözümler ve hayata geçirdiği etkin projelerle yanıt veren Karacabey Belediyesi, ihtiyaç sahiplerini kucaklayan yardımlara her geçen gün bir yenisini daha ekliyor. Vatandaşlara sahip çıkan örnek davranışlarını, yaklaşık 4 yıldan bu yana aralıksız sürdüren Karacabey Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve mağdur durumdaki vatandaşların evlerinde, baştan aşağı fiziki onarımlar gerçekleştirirken, ayrıca bu evlerin temizlenmesi ve yiyecek, yakacak gibi ihtiyaçlarını da karşılayarak, ilçe halkından tam not alıyor.

Sosyal yardımlaşa en önemli hasletimiz

Türk milletinin asli değerlerinin en önemlileri arasında, sosyal yardımlaşma ve dayanışma hasleti olduğuna vurgu yapan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, tüm yönleri ile güçlenen belediyenin, bu tarz sosyal sorumluluk projelerini artırarak sürdürmeye devam edeceğini dile getirdi.

Esentepe’de aşevi açılış için gün sayıyor

 İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik projelerini, göreve geldikleri ilk günden bu yana yaklaşık 4 yıldır aralıksız sürdürdüklerine vurgu yapan Başkan Ali Özkan, Esentepe’deki aşevi binasını da kısa sürede hizmete alacaklarını ifade etti.

Engelli kardeşlerimize sahip çıktık

Engelli vatandaşların da hayatın her alanında, kendi başlarına yer almaları adına sayısız projeye imza attıklarını kaydeden Özkan, eski özel idare binasının olduğu yere Engelsiz Yaşam Merkezi kurduklarını ve engelli bireyleri, önemli bir kültürel yaşam merkezine ve ekonomik yaşama katkı sunan bireyler haline kavuşturdukları vurgusunda bulundu.

Sosyal hizmet merkezi de yakında açılacak

Karacabey’e Sosyal Hizmet Merkezi kazandırılması adına, tüm devlet ve özel sektör temsilcileriyle geliştirilen diyalogların da meyvelerini vermeyi sürdürdüğünü aktaran Başkan Ali Özkan, bunun en güzel kantının, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü tarafından önümüzdeki ay içinde hizmete alınacak, ‘Sosyal Hizmet Merkezi’ olduğunu kaydetti. Özkan, Karacabey Cumhuriyet Alanındaki 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nın üst bölümünde hizmet verecek merkezde; engelli bireyler, ihtiyaç sahipleri, yaşlılar ve şiddet gören kadınlara yönelik bakanlık hizmetlerinin verileceğini ve bu sayede, dezavantajlı grupların Bursa’ya ulaşım güçlüğü çekmeyeceklerini dile getirdi.

Türkiye’de tek

Kuruluşuna öncü oldukları Dayı Karacabey Derneği’nin de Türkiye’de bir örneği olamayacak şekilde, 430 üniversite öğrencisine 4 yıldan bu yana burs vermeyi sürdürdüğünü ifade eden Başkan Özkan bu uygulamanın eğitime verdikleri büyük önemin en güzel kanıtını oluşturduğunu dile getirdi. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Tekerlekli sandalye verilmesi, ayni ve nakdi yardımlar yapılması, Ramazan ayında evlere yemek verilmesi gibi hizmetlerde bulunan derneğe, Karacabeyli hayırseverlerin katkıda bulunması adına teşviklerde bulunmayı da kararlılıkla sürdürecekleri vurgusunda bulundu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.