SON DAKİKA
Hava Durumu

Karaman'da park sevinci

Osmangazi Belediyesi her mahalleye ve her sokağa bir park inşa etmeyi sürdürüyor. 

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2013 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2013 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Osmangazi Belediyesi her mahalleye ve her sokağa bir park inşa etmeyi sürdürüyor. 


Yeni Karaman Mahallesi Mutlu Sokak’ta yapımı tamamlanan Mutlu Çocuk Parkı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın da katıldığı törenle açıldı. Dündar, Osmangazi’de park ve yeşil alan yapımı için en büyük sıkıntının boş arsa bulmak olduğunu söyledi. Osmangazi’yi rahatlatacak, vatandaşların nefes almasını sağlayacak bu tür alanların yapımı için kamulaştırmaya çok büyük kaynak ayırdıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Bildiğiniz gibi Osmangazi’de park yapacak alan oluşturmak, boş arazide iş yapmak gibi olmuyor. Dar, sıkışık ve plansız yapılaşma içerisinde park alanı oluşturabilmek için parkın maliyetinden çok daha büyük bedellerle kamulaştırma yapıyor, park alanları oluşturuyoruz. Toplam bin 800 metrekarelik bir alanı kaplayan Mutlu Çocuk Parkı’nı mahallemize kazandırabilmek için bin 395 metrekare alan kamulaştırdık. Bunun için de, parkın bize olan maliyetinin 13 katı gibi bir kamulaştırma bedeli ödedik” dedi.
Yapımı tamamlanan Mutlu Çocuk Parkı’nın dışında, Yeni Karaman Mahallesi için planlanan iki büyük projelerinin daha olduğunu açıklayan Başkan Dündar, Kartalmış Sokak’ta 2 bin 300 metrekare, Mine Sokak’ta da 3 bin 700 metrekare alan üzerinde iki park yapılacağının müjdesini verdi. Dündar, “Osmangazi’de 42 adet anaokulu bahçesine çocuk oyun grubu yaptık. Sadece park alanları oluşturmak için kamulaştırmalar hariç bugüne kadar 5 milyon 342 bin TL kaynak kullandık. 2009’dan itibaren yeşil alan ve çocuk bahçesi yapabilmek için Osmangazi’de 76 bin 162 metrekare alan kamulaştırdık. Yani Osmangazi’de park yapmak, yeşil alan oluşturmak için bugüne kadar; 38 milyon 342 bin TL kaynak kullandık” diye konuştu.
Toplam bin 800 metrekarelik bir alanda inşa edilen, içerisinde çocuk oyun alanı, fitness alanı, zemini kauçuk kaplama olan yürüyüş yolu ve mini basket sahasından oluşan Mutlu Çocuk Parkı’nın açılışına vatandaşlar ve çocuklar büyük ilgi gösterdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.