SON DAKİKA
Hava Durumu

Karanlık eller devrede!

Türkiye seçime doğru giderken, ülkeyi karıştırmak isteyen ve kaos çıkarmaya çalışan karalık eller, yine bildik oyunlarıyla devrede. Kestel’d

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2018 01:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Karanlık eller devrede!
Türkiye seçime doğru giderken, ülkeyi karıştırmak isteyen ve kaos çıkarmaya çalışan karalık eller, yine bildik oyunlarıyla devrede. Kestel’de önceki gece ortaya çıkan provokatörler, Kestel Hacı Bektaş-i Veli Derneği ve Cemevi’nin duvarlarına kin ve nefret söylemleri içeren yazılar yazdı. Ülkücü, Alevi ve Kürt vatandaşları bir birine düşürmek için yapılan provokasyon girişimi Kestel’deki vatandaşların sağduyulu yaklaşımları sayesinde boşa çıktı.
 Fetih BAĞCI

Türkiye’yi seçime giderken bir kez daha karıştırarak iç çatışma çıkarmaya ve toplumu germeye yeltenen kirli eller bir kez daha insanları birbirine düşürmek için önceki gece Kestel’de sahneye çıktı. Kestel’in ana arterlerinde duvarlara kin ve nefret söylemleri yazan maskeli tipler, Hacı Bektaş-i Veli Derneği ve Cemevi’nin duvarlarına da aynı nefret söylemlerini yazarak, ilçede kardeşçe yaşayan insanlar arasında provakasyon yapmaya kalktı.
ÜLKÜCÜLERLE KÜRTLERİ HEDEF ALDILAR


HDP logosunun olduğu broşürlerin içinde Türkçülük sloganları yazarak Kürtlerle Ülkücüler arasında provokasyon yapmak isteyen alçaklar, ülkenin seçim süreci yaşadığı günlerde MHP ve HDP seçmenlerini karşı karşıya getirerek, provakatif olaylar çıkarmak istedi.
CEMEVİ DUVARINDA KİN VE NEFRET SÖYLEMİ
Yüzünü peçe ile kapatan provokatör bir kişi sprey boya ile Kestel Cemevi’nin duvarlarına “Kestel Cemevi Başkanı PKK yanlısıdır. AİSL Heyeti” yazdı. Cemevi’nin kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen saldırının ardından provokatör o bölgeden kaçtı. Yine Kestel’in ana arterlerindeki duvarlara benzer kin ve nefret söylemlerini içeren yazılar yazıldı. Bölgedeki kameralar tarafından kaydedilen saldırılarla ilgili Emniyet harekete geçti. Provokatörler her yerde aranıyor.
KESTEL’DEN BİRLİK MESAJI
Vatandaşları birbirine düşürerek kardeş kavgası çıkarmaya çalışan alçaklara karşı Kestel halkı adeta ayağa kalktı. Birlik beraberlik ve kardeşlik görüntüleri sergileyen vatandaşlar, bu oyunlara asla gelmeyeceklerini haykırdı. Kestel Cemevi önünde Hacı Bektaş’ı Veli Derneği öncülüğünde düzenlenen ve siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da destek verdiği açıklama ile yapılan saldırı kınandı. Kestel Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Başkanı Türkan Çiftçi, “Dün gece (Önceki gece) Hacı Bektaş-ı Veli Derneği ve Cemevi’mize sabaha karşı 03.12 sularında sprey boyayla nefret söylemleri yazılarak, maksatlı bir saldırı olduğunu bu sabah üzüntü ve kaygıyla öğrenmiş bulunmaktayız. Şahsıma ve temsil ettiğim kuruma yapılan bu saldırıyı kınıyorum ve lanetliyorum. Kapıda “Doğruluk dost kapısıdır” yazan bir yere yapılan bu nefret söylemi oldukça kaygı vericidir” dedi.
“BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ”
Toplumun ihtiyacının daha fazla acı değil daha fazla beraberlik olduğunu dile getiren Çiftçi, “Bu saldırı bir arada yaşama irademize saldırıdır. Biz inatla bir arada Türk’ü Kürt’ü Alevi’si ve Sünni’siyle kardeşlik içerisinde yaşayacağımızı buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Bu olayın faili ve arkasında yer alan odakları hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu, cezalandırılacağı güne kadar olayın takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Giderek artan nefret ve öfke söylemlerinin yerini toplumsal birliğin ve beraberliğin dayanışmanın alması en büyük temennilerimizdendir” şeklinde konuştu.
HEDEF TÜRKİYE’Yİ KARIŞTIRMAK
Türkiye’nin karışması ve güçsüz düşmesi için her defasında farklı oyunlarla halkı birbirine düşürmek isteyen odakların, tıpkı dün olduğu gibi bugünde yine aynı karanlık oyunları devreye almak istiyorlar. Ancak bu tür provokasyon girişimleri vatandaşların sağduyusu ile sonuca ulaşmıyor. Seçim sürecinde Türkiye’yi karıştırmak, ülkeyi iç karışıklığa ve siyasi iktidarsızlığa sürüklemek isteyen odaklara karşı Kestel’de vatandaşların hep birlikte verdiği tepki, artık bu ülke insanının bu tür provokasyonlarla birbirine düşürülmesinin mümkün olmadığını gözler önüne serdi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.