SON DAKİKA
Hava Durumu

Kararlar mahalleden çıkıyor

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yapılacak hizmet ve yatırımlarla alakalı kararlar mahallelerde alınıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2013 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2013 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yapılacak hizmet ve yatırımlarla alakalı kararlar mahallelerde alınıyor. 


Nilüfer Kent Konseyi ve Görükle Kurtuluş Mahalle Komitesi’nin düzenlediği “Görükle’de Nerede ve Nasıl Bir Park İstiyoruz?” toplantısı, Görükle Haznedaroğlu İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Toplantıya Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Recep Tanlak, Görükle Kurtuluş Muhtarı ve Mahalle Komitesi Başkanı Muhammet Gölcüklü, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Şazi Çavuşoğlu ve Nilüfer Kent Konseyi Mahalle Komiteleri Sorumlusu İkbal Polat katıldı.
Türkiye’de ilk kez Nilüfer’de hayata geçirilen Mahalle Komiteleri, demokrasi bilincinin tabana yayılması ve yerel yönetimlerde katılımcığı esas alan yaklaşımıyla halkın kendi bölgelerinde yapılacak hizmetler konusunda söz sahibi olmasına imkan tanıyor. Görükle’de de Kurtuluş Mahalle Komitesinin talebi üzerine, Nilüfer Belediyesi tarafından yatırım planına alınan park alanıyla ilgili karar gereği, öncelikle parkın yerinin belirlenmesi konusunda toplantı düzenlendi. Parkın yerinin belirlenmesi için mahalle sakinlerini toplayan komite, daha sonraki süreçte ise parkın tasarım ilkelerini görüşmeye açacak.
Toplantının açılışında Mahalle Komiteleri’nin önemine değinen Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Şazi Çavuşoğlu, Nilüfer’de demokrasinin yerelden başladığını ifade etti. Çavuşoğlu, Nilüfer Belediyesi’nin yapacağı hizmeti bölge halkına sorarak Mahalle Komitesi(nin onayı doğrultusunda projeyi hayata geçirmek istemesinin de örnek bir davranış olduğunu kaydetti.
Nilüfer Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nden Şehir Plancısı Deniz Babacan da, bölgenin imar ve park alanları hakkında bilgi verdi.
Konuşmaların ardından konu bölge sakinlerinin görüşüne açıldı. Diğer site bölgelerinde yeşil alan oranın daha fazla olduğunu, 270 hane olarak çok uzun zamandır belediyeden park için talepte bulunduklarını ifade eden SOYKOOP sakinleri, proje önceliğinin kendilerine verilmesini istedi. Mako Evleri, Doğal Sitesi ve Megaron sitelerinden toplantıya katılanlar ise parkın daha merkezi bir yerde yapılmasının adil olacağı görüşünü dile getirdi.
Toplantının sonunda, Nilüfer Kent Konseyi ve Görükle Kurtuluş Mahalle Komitesi’nin bölgede park ihtiyacı ve mevcut park alanlarının durumu hakkında bir rapor hazırlaması ve bunun ardından yer konusunda Mahalle Komitesi’nin belirleyici olmasına karar verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.