SON DAKİKA
Hava Durumu

Kardeşini öldüren zanlıdan pişkin savunma

Gemlik'te kuaförlük yapan kız kardeşini 6 el silah sıkarak öldüren ağabeyi ilk kez hakim karşısına çıktı. Katil ağabey duruşmada savunma

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2019 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2019 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kardeşini öldüren zanlıdan pişkin savunma
Gemlik'te kuaförlük yapan kız kardeşini 6 el silah sıkarak öldüren ağabeyi ilk kez hakim karşısına çıktı. Katil ağabey duruşmada savunma yaparken "Bence vakti dolmuştu ben de sebebi oldum" dedi. 

Olay Gemlik Balıkpazarı Mahallesi'nde meydana geldi. Bursa'da yaşayan Halil K. Gemlik'te kuaförlük yapan kız kardeşi Günay Torun'u işe gitmek için otomobiline binmek istediği sırada 6 el kurşun sıkarak öldürdü. Günay Torun olay yerinde hayatını kaybederken katil zanlısı abi ise kaçıp gizlendiği Karacabey ilçesinde kaldığı evde suç aleti ile birlikte yakalandı. Mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderilen katil zanlısı abi hakkında 'Alt soydan akrabayı tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı.
Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan Halil K. ilk kez hakim karşısına çıktı. duruşmanın ilk celsesine tutuklu sanık Halil K., öldürülen Günay Torun'un annesi, kız kardeşleri, Halil K'nın ailesi ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada olay günü yaşananları ve öncesini anlatan Halil K. suçu tasarlamadığını ileri sürdü.
Halil K. savunmasında kardeşlerinin kendisine karşı cephe aldığını ve annesini göremediğini belirtti. Kız kardeşi Günay Torun'un bir adamla dini nikahı kıyarak birlikte yaşadığını daha sonra diğer kız kardeşi Elif K'nın Torun'un erkek arkadaşıyla aralarında gönül ilişkisi başladığını ve kız kardeşinin Günay Torun'a ihanet ederek bu adamla evlendiğini bunun üzerine kız kardeşi Günay Torun'un kendisine 'Elif ve kocasını öldür' dediğini iddia etti.
Kız kardeşinin ısrarına rağmen cinayeti işlemediğini, aradan yıllar geçince kız kardeşlerinin barışarak hayatlarına devam ettiğini ama kendisinin anne hasreti çektiğini ve tek amacının bu durumu düzeltmek olduğunu ileri süren Halil K. iddia edildiği gibi kız kardeşlerini tehdit etmediğini, uyuşturucu madde kullanmadığını ve kardeşlerinden para istemediğini ifade ederek, "Kardeşim Günay'ın hayatında bir adam vardı. Dini nikah kıymışlardı. Bir süre sonra kız kardeşim Elif ile bu adam arasında gönül ilişkisi başladı. Elif; Günay'a rağmen bu adamla ilişkisine devam etti ve evlendi. Günay bu olaydan sonra sürekli bana Elif'i ve kocasını öldürmemi istedi. Ben cinayeti işlemedim. Aradan zaman geçti ve kardeşlerim barıştı. Onlar beraber yaşamaya devam ederken ben anneme hasrettim. Bu durumu düzeltmek için onları aradığım zaman beni polise şikayet edip uzaklaştırma kararı aldırıyorlardı. Olaydan birkaç gün önce Günay'ın iş yerine gittim. Ona "annemi görmek istediğimi" söylemek istedim ama Günay o gün dükkana gelmedi. Daha sonra telefonla arayıp bu isteğimi ilettim. Annemi görmem için sözleştik ve Gemlik'te bir parkta buluştuk. Günay bana orada 'Sana annemin ne dirisini ne de canlısını göstermeyeceğim' dedi. Ben vazgeçmedim sürekli annemi görmeye gittim. Olay günü de annemi görmeye gitmiştim. Gemlik'e gitmek için arkadaşımın da yardımıyla araç kiraladım. Annemin evinin önünde bekliyordum. Park halindeyken bir araba benim arabama çarptı. Baktım ki kardeşim Günay'ın arabası. Kardeşimi korkutmak için belimdeki silahı çıkardım. Onu hedef almadan ateş ettim. Böyle olsun istememiştim. Bence kardeşimin zamanı dolmuştu ben de sebebi oldum" dedi.
Duruşmada abisi tarafından öldürülen Günay Torun'un kız kardeşi Elif K. söz hakkı aldı. Elif K. abisinin beyanlarının yalan olduğunu belirterek, abisi Halil K'nin sürekli onları tehdit ettiğini, olaydan önce annesine ait evi yaktığını, bu yüzden yargılandığını ve korktukları için şikayetlerini geri çektiklerini dile getirdi. Abisinin uyuşturucu madde kullandığı için tefecilere ve piyasaya çok borcu olduğunu bu sebeple sürekli öldürdüğü kardeşi de dahil olmak üzere herkesten para istediğini, vermeyince arayarak tehdit ettiğini kaydetti. Abisinin olaydan kısa bir süre önce de Günay Torun'u arayarak tehdit ettiğini dile getiren Elif K. abisinden şikayetçi olduğunu söyledi.
Duruşmada Günay Torun'un annesi Zübeyde Mızrakçı da kızıyla benzer ifadeler kullanarak, oğlunun evini yaktığını kızlarını da sürekli tehdit ettiğini söyledi. Acılı anne duruşmada ağlayarak oğlundan şikayetçi olduğunu ve müebbet hapsini istediği söyledi.
Duruşma heyeti tanıkların dinlenmesi ve eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi. 



 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.