SON DAKİKA
Hava Durumu

Karvak'tan Vali Harput'a şükran plaketi

Türkiye Kültürler Arası Araştırma ve Dostluk Vakfı (KARVAK), 27 ülkeden 30 öğrenciyi tarihi ve kültürel güzelliklerini göstermek üzere Bu

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2013 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2013 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye Kültürler Arası Araştırma ve Dostluk Vakfı (KARVAK), 27 ülkeden 30 öğrenciyi tarihi ve kültürel güzelliklerini göstermek üzere Bursa'ya getirdi. 


Programın bir bölümünde tarihi Darüzziyafe lokantasında düzenlenen öğle yemeğinde öğrencilerle bir araya gelen Bursa Valisi Şahabettin Harput, yaptığı konuşmada, “Bursa dünyanın önemli bir termal, tarım ve ipek şehridir. Ayrıca Uludağ kış sporları merkezidir. Evliya Çelebi Bursa'yı dolaştıktan sonra ‘Hasılı Bursa sudan ibarettir’ demiştir. Türkiye'de şişelenen mineralli suların yüzde 60' ı Bursa'dan çıkıyor. Bursa yine Türkiye'nin önemli bir mobilya ve otomotiv merkezidir” dedi.
Bir grup gönüllü tarafından 1995 yılında kurulan vakıf, Türkiye’de öğrenim gören yabancı öğrencilere yardımcı olmak, yerli ve yabancı kültürleri araştırmak ve insanlar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarını geliştirmek için kurulduğu günden beri yaptığı çeşitli etkinliklerle bu alanda sesini duyurdu. Vakıf, tarihinde ilk kez bir devlet adamına verdiği şükran belgesi ve teşekkür plaketini Bursa Valisi Şahabettin Harput'a verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.