SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaşımaya devam ediyorlar!

Alpaslan YILDIZ Ankara Çubuk’ta şehit cenazesi sırasında CHP Genel Başkanı K

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2019 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2019 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kaşımaya devam ediyorlar!
Alpaslan YILDIZ
Ankara Çubuk’ta şehit cenazesi sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan fiili saldırının ardından devlet en üst makamı dahil gereken adımları atarken, CHP’liler ise konuyu kaşımaya yöneldi.
Daha önce de hükümetin iki bakanına benzer saldırılar olduğunda tepki vermeyen ve hatta demokratik hak olarak niteleyen CHP, 81 ilde aynı anda yaptığı basın açıklamalarıyla, olayı yatıştırmak yerine hükümeti ve devleti hedef aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Ankara Çubuk’daki şehit cenazesinde yapılan fiili müdahalenin ardından Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm makamları ile gereken tüm adımları atarken, olay anından itibaren CHP’nin birçok yetkilisinin provokatif söylemleri dün de 81 ilde yapılan eş zamanlı basın açıklamalarıyla sürdü. Devletin planlı programlı provokasyona rastlanmadığını açıklamasına rağmen olayın planlı olduğunu iddia eden CHP, vali ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu istifaya çağırdı.
CHP’LİLERDEN KENT MEYDANINDA EYLEM
Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da basın açıklaması yapan CHP’liler devleti hedef aldı. Kent Meydanı’ndaki basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır ile İYİ Parti ilçe başkanları, CHP ilçe başkanları, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, CHP geçmiş dönem milletvekilleri Kemal Demirel, İlhan Demiröz, belediye başkan adayları ile çok sayıda partili de katıldı.
AKKUŞ, SOYLU VE VALİYİ HEDEF ALDI
Kent Meydanı’nda 200-300 kadar CHP’linin katılımıyla yapılan protestoda konuşan CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, “Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmalıdır, kamuoyu rahatlatılmalıdır. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı, daha önce sarf etmiş olduğu sözler de dikkate alınarak derhal istifa etmelidir” dedi.
CHP’YE GÖRE ORGANİZE EYLEM
Çubuk’ta yaşananların organize eylem olduğunu ileri süren Akkuş, CHP dışında herkesi suçlayıp, hükümeti hedef aldı. Kendilerinden olmayan herkesi hedef göstererek böylesi bir olayda bile ayrıştırıcı dil kullanmaktan çekinmeyen CHP adına açıklamalarını sürdüren Akkuş,  "’Gün kızgın demiri soğutma günüyse’ herkes de buna göre davranmalıdır. Ancak demiri bugün bile, kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Bunları sağduyuya davet ediyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez” sözleriyle amaçlarını da açıkça ortaya koydu.
HULUSİ AKAR NE DEMELİYDİ?
Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı sırasında müdahale eden ve provoke olmuş insanları yatıştırmak için konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın konuşmasını da hedef alan Akkuş,  “Bu arada Milli Savunma Bakanı'na da bir sorumuz vardır. Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, "O evi yakın" diye bağıran hainlere dönüp de "Mesajlarınızı verdiniz" demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajını vermiştir, bu nasıl bir cümledir? Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine su taşıdıkları da bellidir. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidirler.” İfadelerini kullandı.
CHP ÖZELEŞTİRİ YAPMALI
Şehit cenazesinde yaşananlara karşı hükümet her türlü adımı atıp, Kılıçdaroğlu’na yönelik bu saldırıyı kabul edilemez bulduğunu açıklarken, olay kınanırken ve sorumlularıyla ilgili işlemler yapılırken CHP’nin ateşe körükle gitme çabası ise kamuoyunun gözünden kaçmıyor. Daha önce devletin iki bakanına karşı benzer eylemleri demokratik hak olarak niteleyen CHP’lilere ve olaylara aynı tepkisi göstermeyen, şehitler gelirken bu tür bir organizasyonla terör örgütlerini protesto etmeyen CHP’nin, şehit yakınlarının yaptığı anlaşılan olayın ardından takındığı tavır, gerçek niyetini de ortaya koyuyor. Kamuoyu CHP’nin suçlayıcı bir dille kendinden olmayan herkesi hedef göstermek yerine özeleştiri yaparak, eylem ve söylemlerini gözden geçirmesini bekliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.