SON DAKİKA
Hava Durumu

Kavşak, yılan hikâyesine döndü

 -Alpaslan YILDIZ Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları 14. Bölge Müdürlüğ

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2018 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2018 23:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kavşak, yılan hikâyesine döndü
 -Alpaslan YILDIZ
Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle yapımına başlanan Panayır Kavşağı’nın inşaatı yılan hikâyesine döndü. 2015 yılında ihalesi yapılan kavşak bir türlü tamamlanamazken, ödenek olmaması nedeniyle bir süredir kavşakta çalışma yapılmıyor.
İstanbul Caddesi’nin doğusu ile batısını birbirine bağlamak ve yoldaki trafik akışını sağlıklı hale getirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Bölge Müdürlüğü Panayır’da bir kavşak yapımı için 2015 yılında protokol imzaladı. Protokolün ardından proje hazırlanarak, ihaleye çıkarıldı. Ancak daha sonra zemin raporlarında ortaya çıkan olumsuzluk nedeniyle proje yeniden yapıldı ve imalata geçildi.


 ALTERNATİF YOL OLARAK DÜŞÜNÜLDÜ
Kavşakla Panayır Mahallesi Yeniceabat üzerinden Yunuseli yoluna, buradan da Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile Mudanya yoluna bağlantının sağlanmasıyla önemli bir alternatif yol oluşturulması hedeflendi. Ancak aradan 3 yılı aşkın bir zaman geçmesine rağmen kavşağın yapımı tamamlanamadı. Kavşak 2016 yılında tamamlanmak üzere planlaması yapılmasına rağmen ortaya çıkan sorunlar, hain darbe girişimi ve ödeneklerde yaşanan aksamalar nedeniyle imalat süresi uzadıkça uzadı. Kavşak tamamlandığında yakın çevre yolunda olduğu gibi ikinci bir seçenek olarak kullanılacak.
3 AYDA BİTECEKTİ 3 YIL OLDU BİTMEDİ
Panayır Köprülü Kavşağı, inşaat başladıktan sonra 3 ay içinde tamamlanarak hizmete açılacaktı. Ancak kağıt üzerindeki plan gerçekleşmedi. 2015 yılında ihalesi yapılan kavşak natamam olarak duruyor. Bursa Şehir Gazetesi’nin ulaştığı Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri kavşakta çalışma olmadığını teyit etti. İnşaatın durmasının nedeninin ödeneksizlik olduğuna işaret eden yetkililer,  üstlenici firmanın ödeme alamadığı için çalışmayı durdurduğunu ifade etti.


ÖDENEK GELİRSE DEVAM EDECEK
Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından sürdürülen projelerde borçlanmaların olduğuna dikkati çeken yetkililer, 2018 yılındaki ödenek sıkıntısı nedeniyle birçok projenin durma aşamasında olduğunu teyit etti. Ödeneklerin önümüzdeki yıl gelmesi durumunda öncelikle borçların kapatılarak ardından ilk etapta yarım kalan projelerin tamamlanacağını dile getiren yetkililer, kavşaktaki çalışmanın bahar ayları ya da yazın devam edebileceği bilgisini verdi.


KAVŞAK BAŞKA BAHARA
İstanbul Caddesi üzerinde inşaat imalat çalışması duran kavşağın mevcut şartların devam etmesi durumunda 2019 yılı içinde bitirilmesi de oldukça güç görünüyor. Ekonomideki gelişmeler nedeniyle yatırımların durağanlaştığı bir dönemde 2018 yılını borçlanarak geçiren Karayolları’nın yatırımların devamı için yeterli kaynağı bulup bulamayacağı muallakta. Bakalım Bursa için önemli bir adım olan kavşak için siyaset devreye girerek gereken ödeneği sağlayabilecek mi?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.