SON DAKİKA
Hava Durumu

Kayınço GATE!

Günlerdir Bursa ve ülke kamuoyunu meşgul eden Hasanağa Göleti’nin yanındaki kaçak villa ile ilgili sır perdesi aralandı. Nilüfer Belediye Başkanı

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2019 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kayınço GATE!
Günlerdir Bursa ve ülke kamuoyunu meşgul eden Hasanağa Göleti’nin yanındaki kaçak villa ile ilgili sır perdesi aralandı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in “Benim değil” açıklaması yaptığı imarsız alanda kaçak yapılan villanın kayınçosuna ait olduğu ortaya çıktı. 2018 yılında inşaatına başlanan villanın imar barışından yararlanamayacağı da belirlenirken. Erdem için kayınçosunun villasını yıkmaktan başka çıkar yol görünmüyor.

Alpaslan Yıldız

Mustafa Bozbey’in CHP Genel Merkezi’nde kefil olduğu Turgay Erdem, son yılların en büyük skandalıyla yine gündemde. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcılığı döneminde onlarca iddiayla gündeme gelen Erdem, bu kez Hasanağa Göleti kıyısındaki imarsız arazide ruhsatsız ve kaçak olarak inşa edilen ve kayınçosuna ait villa ile bir kez daha tartışmaların odağına oturdu.

ŞATO KAYINÇONUN ÇIKTI

Nilüfer Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Turgay Erdem’in olduğu iddiası kamuoyu gündemine bomba gibi düşen Hasanağa Göleti kıyısındaki imarsız arazide kaçak yapılan villanın Erdem’in eşi Zeynep Terzioğlu’nun kardeşine ait olduğu ortaya çıktı.  Erdem’in başkan yardımcısı olduğu 2018 yılının ikinci ayında belediyenin kütüphanesinde şoför olarak çalışan kayınço Mümin Terzioğlu’na geçen bin 700 metrekare arazi üzerinde hemen inşaatına başlanan villa, 2019 yılında tamamlandı.

İMARSIZ VE KAÇAK

Turgay Erdem’in sorumlu başkan yardımcısı olduğu dönemde başlayan ve belediyenin kapı eşiğine kadar asfalt döktüğü kaçak villa, imarsız bir arazi üzerinde ve kaçak olarak inşa edilirken, Nilüfer Belediyesi bu inşaata göz yumdu. Gölet manzaralı villa, yüksek duvarlar ile çevrilirken, çevresine kimse yaklaştırılmıyor.



ERDEM: “BENİM DEĞİL”

Kamuoyunda Hasanağa Göleti kenarında yapılan villayla ilgili tartışmaların gündem olmasının ardından önceki gün bir açıklama yayımlayan CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, iddiaları iftira diye nitelendirmiş ve gerçekle ilgisi olmadığını, ifade edildiği gibi; şahsıma ait imarsız, ruhsatsız, kaçak, ağaçların katledildiği bir mülk olmadığını dile getirmişti. Üstelik iddiaların hiçbir belge ve kanıda dayanmadığını da ileri sürmüştü. Erdem, konuyu yargıya taşıyacağını da açıklamıştı.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı ve 31 Mart 2019 itibariyle Nilüfer Belediye Başkanı olan Turgay Erdem,  önceki gün yaptığı açıklama ile kaçak villa skandalından kendisini sıyırmaya kalksa da gerçekler Erdem’in işin tam ortasında olduğunu gözler önüne seriyor. Şimdi kamuoyu adına soruyoruz Turgay Erdem’e;

Nilüfer Belediyesi yetki ve sorumluluk alanında imarsız arazide kaçak inşaata kurumunuz neden göz yumdu? Buradaki inşaata bölge halkının itirazlarına rağmen müdahale edilmedi? Kaçak inşaat belediye tarafından neden yıkılmadı? Bu kaçak villaya belediye kapının eşiğine kadar nasıl oluyor da asfalt yol getiriyor? Nasıl oluyor da maaşlı çalışan eşinizin kardeşi böyle bir arazi alıyor? Bu araziye lüks villa dikebiliyor? Bu kaçak inşaata neden işlem yapılmadı? Nilüfer Belediyesi benzer kaçak inşaatlara da aynı toleransı gösteriyor mu? Bile bile bu imar suçuna neden izin verdiniz? Sıradan inşanlar kümes yapamazken arazilerine Mümin Terzioğlu kimseye takılmadan bu inşaatı nasıl yaptı? Kayınçonuzun imarsız arazideki villasına hiç gittiniz mi? Bu şato ve araziyle ilgili iddialara neden yanıt vermiyorsunuz? Nilüfer Belediyesi, bir kamu kurumu olarak resmi evraklarla kamuoyunu aydınlatmakla sorumlu değil mi?

TERZİOĞLU VE SERVETİ TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU

Belediyede çalışan ücretli bir personel olan Zeynep Terzioğlu’nun Turgay Erdem’le birlikte önemli bir servete sahip olması özellikle seçim sürecinde kamuoyunda büyük tartışmalara sebep olmuştu. Terzioğlu’nun villa, yazlık ev, lüks araç ve dairelerden oluşan servetinin nereden geldiği, nasıl bu servetin yapıldığı kamuoyunda merak uyandırmıştı.

KAYINÇO PARAYI NEREDEN BULDU

Hasanağa’nın en güzel yerinde inşaa edilen villa ve üzerine inşaa edilen arazi oldukça kıymetli. Oysa Erdem’in eşi Zeynep Terzioğlu’nun kardeşi olan Mümin Terzioğlu, kız kardeşinin başında olduğu kütüphanede şoför olarak çalışan maaş bir personel. Milyon lira ile hesaplanabilen villa ve arazisi için kardeş Terzioğlu parayı nerden buldu?

SAVCILAR VE KAMU HAREKETE GEÇECEK Mİ?

Nilüfer Belediyesi’nin eş dost kontenjanından kaçak inşaata göz yumduğunun ortaya çıkmasının ardından gözler Büyükşehir Belediyesi ve savcılara çevrildi. Büyükşehir Belediyesi’nin Hasanağa Göleti yanındaki bu kaçak villaya müdahale etmesi beklenirken, imar suçu nedeniyle savcıların da ilgililer hakkında soruşturma açıp açmayacakları merak konusu. Belediye başkanının yetkisini eşinin kardeşi için kötüye kullandığı net bir şekilde ortaya çıkarken, belediyenin bu konudaki suskunluğu da iddiaları kanıtlıyor. Bakalım KayınçoGATE skandalına kamu ve devletin savcıları ne zaman el koyacak!

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.