SON DAKİKA
Hava Durumu

Kayıp Senato Sarayı bulundu!

Eski İznik Müze Müdürü Taylan Sevil, 1. konsül toplantısının yapıldığı ve bugün İznik'in her köşesinde aranan Senato Sarayı bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2015 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2015 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kayıp Senato Sarayı bulundu!
Eski İznik Müze Müdürü Taylan Sevil, 1. konsül toplantısının yapıldığı ve bugün İznik'in her köşesinde aranan Senato Sarayı bulundu.
 

 

Bursa'nın İznik ilçesinde yıllardır aranan kayıp Senato Sarayı bulundu. Eski İznik Müze Müdürü Taylan Sevil, 1. konsül toplantısının yapıldığı ve bugün İznik'in her köşesinde aranan Senato Sarayı’nın Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Arabacı Sokağı’nda olduğunu söyledi. Sevil, "İhtimal demiyorum, çok büyük ihtimalle ilk konsül toplantısının yapıldığı sarayın yeri burası. M.S. 325 yıllarında yapıldı. Burada gördüğümüz sadece üst yüzey kalıntısıdır. Bu yapının kolları Bağkur Evleri'ne kadar gitmektedir. İstanbul üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Ara Altun, burada çok yıllar önce bir temizleme çalışması başlatmıştı. Yapılan çalışmalarda saray kalıntıları ortaya çıkarıldı"

 
YANLIŞ BİLGİLENDİRİLMİŞLER
Sevil, "Kalıntıların bulunduğu alanda çalışmalar yeniden başlarsa burasının Senato Sarayı olduğu apaçık ortaya çıkacaktır. Yıllar önce de bu kalıntıların İstanbul Kapı denilen yapıya ve etrafındaki diğer kiliselere çok yakın olduğunu, ayrıca bu kalıntıların yine Soğuk Kule'ye kadar uzanmakta olduğunu dile getirmiştim. 1950'li yıllarda İznik rehberi hazırlayanlar, maalesef yanlış bilgilendirildikleri için sahildeki mevkii Senato Sarayı olarak belirtmişler” diye konuştu. Sevil, sözlerini şöyle sürdürdü: “Senato Saray'ının olduğu alan bugün Arabacı Sokak sakinlerince kullanılıyor. Tarihi kalıntıların üzeri bugün ardiye görünümünde.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.