SON DAKİKA
Hava Durumu

Kayışoğlu, Türkmen'in koltuğunu istiyor ama...

İkbal kaygısıyla çocuğunu ABD’de doğurup bu ülkenin vatandaşı olmasını sağlayan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, TBMM

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2017 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2017 23:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kayışoğlu, Türkmen'in koltuğunu istiyor ama...
İkbal kaygısıyla çocuğunu ABD’de doğurup bu ülkenin vatandaşı olmasını sağlayan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, TBMM Divan Kurulu üyeliğine aday oldu. Sosyalist milletvekili Kayışoğlu, tıpkı istifa eden Elif Doğan Türkmen gibi bir dönem belediyeye kestiği astronomik faturalarla gündem gelmişti.

 

Bir yılda 2 milyon lirayı aşan iletişim faturası nedeniyle TBMM Divan Kurulu üyeliğinden istifa eden CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen’in yerine Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu aday oldu. Milletvekili seçilmeden önce Mudanya Belediyesi’nin avukatı olan Kayışoğlu’nun da belediyeye oldukça kabarık faturalar kestiği ortaya çıktı.

Türkiye gündemini haftalarca meşgul eden TBMM Divan Kurulu’nun CHP’li üyesi Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen’in akıl almaz iletişim faturası nedeniyle bu görevden istifa etmek zorunda kalmasının ardından, aynı görev için CHP’den tartışmalı bir isim aday oldu. Kamuoyu gündemine sansasyonel konularla gelen Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun Türkmen’den boşalan üyelik için aday olduğu bildirildi.

TÜRKMEN’İN 2 MİLYONLUK FATURASI

Türkiye geçtiğimiz haftalarda TBMM Divan Kurulu Üyesi Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen’in iki milyon lira tutarındaki haberleşme faturasını konuştu. Yıllar önce ölmüş ve kayıttan düşmüş isimlere dahi mektup attığı, mesaj yolladığı ortaya çıkan Türkmen, her ne kadar verilmiş bir hakkı kullandığını belirterek kendisini savunsa da kamuoyu baskısına fazla dayanamayarak istifa etmek zorunda kaldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği ile istifa eden Türkmen’in yerine seçim yapılacak.

KAYIŞAĞLU O GÖREVE TALİP OLDU

CHP’den bu göreve sansasyonel bir ismin talip olduğu bildirildi. Milletvekili olmadan önce çocuğunun ikbali için ABD’ye giderek doğumunu orada yapan ve sonrasında da “Çocuğumun geleceğini düşünmek zorundaydım” diyen sosyalist Nurhayat Altaca Kayışoğlu, milletvekilliğinin ardından da hep sansasyonel eylemlerle adını duyurdu.

MUDANYA’NIN AVUKATI

2014 yerel seçimlerinin ardından CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve belediyenin hukuk işlerini üstlenen Kayışoğlu, belediyeye kestiği yüklü faturalarla gündeme gelmişti. Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun kendi adına 2015 yılında Mudanya Belediyesi’ne 167 bin 833 lira fatura kestiği öğrenilirken, birlikte çalıştığı Büşra Gönülvereren 55 bin 97 lira, Serap Akkul’un ise 125 bin lirayı aşkın bir fatura kestiği biliniyor.

MECLİSTE TARTIŞMA YARATMIŞTI

Mudanya Belediyesi’nin sözleşmeli avukat çalıştırmak yerine Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve arkadaşlarından dışarıdan hizmet satın alma yöntemiyle çok daha fazla ödeme yapılması Mudanya Belediye Meclisi’nde tartışmalara yol açmıştı. AK Parti ve MHP Grubu’nun büyük tepkisine yol açan avukatlık ücretleri, meclis gündemine taşınmıştı. AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Kahraman, mecliste söz alarak bu kadar yüksek ödeme yapmak yerine belediyenin neden sözleşmeli avukat tutmadığını sormuştu. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise yaptığı açıklamada belediyenin bütçesini gerekçe göstererek o dönem sözleşme yapamadıklarını ifade etmiş, bu da tartışmalara yol açmıştı.

 

KAYIŞOĞLU’NU TÜRKYILMAZ DESTEKLEDİ

Tartışmaların odağındaki isim olan Nurhayat Altaca Kayışoğlu, 2015 yılında yapılan genel seçimlerde CHP’den aday olurken, en büyük desteği de CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’dan aldı. Üstelik milletvekili olan Kayışoğlu, Mudanya Belediyesi ile olan işleri de yine birlikte çalıştığı iki avukata devretti. Hali hazırda bu avukatlar Mudanya Belediyesi’ne hizmet vermeye devam ediyor.

 

TÜRKMEN GİDİP KAYIŞOĞLU MU GELECEK?

Faturalar nedeniyle tartışılan iki isim acaba halef selef mi olacak? Akıl almaz haberleşme faturası nedeniyle TBMM Divan Kurulu Üyeliği’nden istifa ettirilen avukat milletvekili Elif Doğan Türkmen’in yerine Mudanya Belediyesi’ne kestiği astronomik faturalarla gündeme gelen bir başka CHP’li avukat Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu mu gelecek? Kayıloğlu’nun adaylığı özellikle Bursa’da parti içinde de tartışmalara yol açarken, CHP’nin bu nedenle de başının çok ağrıyabileceği ifade ediliyor.

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.