SON DAKİKA
Hava Durumu

Keles Orman İşletmesi marka olma yolunda

 Uluslararsı Orman Yönetim Konseyi (FSC) sertifikasyonuna aday olan Keles Orman İşletme Müdürlüğü, köy muhtarları ile kooperatif başkanlar

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2013 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2013 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Keles Orman İşletmesi marka olma yolunda
 Uluslararsı Orman Yönetim Konseyi (FSC) sertifikasyonuna aday olan Keles Orman İşletme Müdürlüğü, köy muhtarları ile kooperatif başkanlarına seminer verdi. 

Ayrı ayrı yapılan toplantılarda muhtarlara ve kalkınma kooperatifi başkanlarına ormanların kirletilmemesi için yapılması ve yapılmaması gerekenler anlatıldı. Bunun ise en iyi muhtarlar ve kooperatif başkanları tarafından orman köylülerine anlatılabileceği ifade edildi.
Bursa'da 3 işletmenin FSC sertifikasyonuna aday gösterildiği, bunlardan birinin de Keles Orman İşletme Müdürlüğü olduğu öğrenildi. Keles, kasım ayında yapılacak denetimlerde uygun görülürse setifika almaya hak kazanacak. Orman İşletmesi bu yönde çalışmalarını hızlandırdı. Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle Keles merkez, Gelemiç, Sorgun, Baraklı köylerinde güvenli kesim teknikleri, iş sağlığı ve güvenliği, ilk yardım kursları açıldı. Şu ana kadar 500 kişinin katıldığı kurslar halen devam ediyor. Ayrıca halkı ve sivil toplum kuruluşlarını bilgilendirme toplantıları yapılıyor. Bu hafta Keles'te sivil toplum örgütleri ve Keles halkına seminer verilecek. İşletme kasım ayında yapılacak denetimlerde başarılı olursa Keles yöresi ve orman işletmesi marka haline gelecek.
Keles Orman İşletme müdürü Özgen Dursun, "Bizler Keles yöresi olarak ormanlarımıza çok iyi bakıyoruz. Her şeyi ilmi metatlarla yapıyoruz. 'Uludağ'dın arkası, ormanların markası' sloganı ile çalışmalarımız devam ediyor. Temiz çevre, temiz su için çabalarımız sürüyor" dedi
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.