SON DAKİKA
Hava Durumu

Keles ve Harmacık yeni projelerini bekliyor

 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Harmancık ve Keles ilçelerinde önceliğin yol ve alt yapı olduğunu söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2017 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2017 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Keles ve Harmacık yeni projelerini bekliyor
 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Harmancık ve Keles ilçelerinde önceliğin yol ve alt yapı olduğunu söyledi. 

Göreve başladığı ilk andan itibaren hayata geçirilecek projelerde öncelikleri belirlemek için hummalı bir mesai harcayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 30 Kasım’da Yenişehir ve İznik’le başlattığı merkez dışındaki ilçe ziyaretlerini Keles ve Harmancık’la birlikte tamamlamış oldu. Böylelikle Osmangazi ve Yıldırım haricindeki bütün ilçelerde revize edilecek ve 2018 programına alınacak projeler belirlenmiş oldu.

İlçelerde koordinatörlük yapılanmasına son verip yapılacak çalışmalarda ilçe belediye başkanlarını muhatap alacağını açıklayan Başkan Aktaş, Harmancık ilçe ziyaretinde de Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ile bir araya geldi. Büyükşehir ve Harmancık Belediyesi bürokratlarının da katıldığı toplantıda, Harmancık ilçesinde devam eden ve yapılması planlanan projeler tek tek ele alındı. Her fırsatta bütçe gerçeklikleri doğrultusunda fantezi işlerden uzak durup, önceliklere göre hareket edeceklerinin altını çizen Başkan Aktaş, “Harmancık ilçemizde de tüm projeleri enine boyuna tartıştık. Belirlediğimiz projeleri kalan süre zarfında hayata geçirmek zorundayız. Maksadımız hizmet çıtasını daha yukarıya çıkarmak. Eksiklikler, aksaklıklar mutlaka olacaktır, ancak bu bölgede yol ve altyapı meselesi önceliğimiz olacak” dedi.

Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya da verimli bir toplantı olduğunu, acil ihtiyaçların tespit edildiğini belirterek, 2018 yılında yapılacak hizmetlerin Harmancık için hayırlı olmasını diledi.

Başkan Aktaş’ın dağ ilçelerindeki son durağı Keles oldu. Keles’in önceliklerini tespit etmek amacıyla Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ve belediye bürokratlarıyla bir araya gelen Başkan Aktaş, burada da 2018’de hayata geçilecek projeleri belirledi. Yapılan toplantıda yaşanan sıkıntılar, istek ve arzuların tek tek konuşulduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Keles’e bundan sonraki gelişimiz temel atmalar ve açılışlar için olacak. Esnaf ziyaretlerimiz olacak. Bu bölgenin kalkınması, özellikle ekonominin canlanması için Büyükşehir’in üzerine düşen ne varsa yapacağız. Ama dört dağ ilçemizin de kaderi turizm, tarım ve hayvancık. Bu alanlarda farklı projeler üretmeliyiz. İlk etapta Keles Belediyemize bungalov evlerle ilgili 112 bin liralık finansman desteği sağlayacağız. Bunun yanında Bursa ve İnegöl bağlantısını sağlayan yol sorunu da çözülünce bölgenin daha cazip hale geleceğine inanıyorum” diye konuştu.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke de Büyükşehir Belediyesi ile el birliğiyle planlanan yatırımları hayata geçireceklerini belirterek, katkıları sebebiyle Başkan Aktaş’a teşekkür etti. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.