SON DAKİKA
Hava Durumu

Kendinden başka herkesi suçladı!

Ömer Karakaya Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, denetme kurulunun yaptığı açıklamala

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2019 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kendinden başka herkesi suçladı!
Ömer Karakaya
Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, denetme kurulunun yaptığı açıklamaların ardından Bursa gündemine bomba gibi düşen kulübe ait iki araziyi borcuna karşılık almasıyla ilgili iddialara yanıt verdi. Kendinden başka herkesi suçlayan ve kulüp için yıllık 10 milyon lira cebinden faiz ödediğini iddia eden Ay, toplam riskinin 140 milyon lira olduğunu söyledi.
İddiaların odağındaki Başkan Ali Ay, Mülk Yönetimi ve Projeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Şahin ile birlikte Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Sözlerine, "Bugünkü gündemimiz belli. Aşağı yukarı bir haftadır, hakaret dolu yazılara maruz kaldık. Maalesef. Ben bunu özellikle belirtmek istiyorum. Ben ve yönetimim bunu hak etmedik” diyerek başlayan Ali Ay, “Beni çok iyi tanıyan insanlar var. Üzüldük. Ama bomba gibiyiz. Çok şükür. Çünkü biz özellikle üstünde hassas durduğumuz namuslu ve dürüst yönetimden taviz vermemek için uğraş verdik. Beni sportif başarı için eleştirebilirsiniz. Ama benim dürüstlüğüme söz söylerseniz, bununla ilgili bana konuşma hakkı doğar” dedi.
“CEBİMDEN 10 MİLYON ÖDÜYORUM”
Arsa satışlarından menfaat elde etmediğini söyleyen Ali Ay, kendi cebinden kulüp için yıllık 10 milyon liraya yakın faiz ödediğini söyledi. Bursaspor’u herkesten çok sevdiğini dile getiren Ay, “Ben elimi değil gövdemi soktum. Neden bunu yaptık? Çünkü biz Bursaspor armasına aşık insanlarız. Ben buraya geldiğimde 40 milyon TL'lik ödenecek hesap koydular önüme. İmkânımız vardı verdik. Bakın ben bu paraları kenarda köşemde para olduğu için vermedim. Döviz kuruna göre hesapladık öyle verdik. Bu kadar büyük rakamları veren başka başkan yok." İfadelerini kullandı. "Toplam riskim 140 milyon TL. Bunu veren başkan üç kuruşluk arsa için kendini satacak? Hepinize yazıklar olsun. Gecemizi gündüzümüzü bu kulüp için veriyoruz. Ben bu kadar arsa ile yazı yazacağınıza keşke, 'Başkanım kampanya başlatalım. Bakın Fenerbahçe başlattı, bizim de faydamız olsun' dersiniz sandım ama maalesef” dedi.
“BUNLARI YAPANI DA YAPTIRANI DA BİLİYORUZ”
Yarın (Bugün) tarihin en önemli maçlarından birine çıkacaklarının altını çizen Başkan Ay, “Bunları yapan ve yaptıranları biliyoruz. Birisi 20 yıldır kendini burada görmek istiyor. Birisi buradan gönderdiğim arkadaş. Bunlar sosyal medyayı organize ediyor ve algı operasyonu yapıyor. Yazık. İçler acısı. Bizim konuştuğumuz şeylere bak. Bizim yarın (Bugün) Kasımpaşa maçımız var. Tarihin en önemli maçlarından bir tanesi. Bunu konuşuyoruz, konuştuğumuz şeylere bakın” dedi. “Yaklaşık 7 milyon avroluk futbolcu sattık, 'Başkan parayı götürdü' dediler. 1 kuruşuna bile ellemedim” dedi.
“BUNA SES ÇIKARMAZSANIZ…”
Ay sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu arsa satışlarındaki gelişmelerden Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'ın haberi vardır. Bursaspor camiası, bu algı operasyonu yapanlar kadar seslerini çıkarmazsa kaybeden Bursaspor olur. Biz birlik olmamız lazım." İfadelerini kullandı.
“AYLIK 700 BİN LİRA İLE 1 MİLYON TL ARASI GELİR”
Projeleri anlatan Ay, “Birincisi arsa, ikincisi de beton santrallerinde kullanılan asfaltın altında, inşaatta kullanılabilen çakıl. 64 hektarlık alandan çakılı çıkartacağız. Yıllık 2 milyon ton, aylık 700 bin lira ile 1 milyon TL gelir. Artık personelimin maaşı buradan ödenecek” şeklinde konuştu.
"ŞEKERİ YÜKSELDİ HER HALDE..."
Başkan Ali Ay, yönetimdeki istifa ile ilgili şunları söyledi: "Nihat kardeşimiz aramızdan ayrıldı. Çok üzüldüm. Ben arsaları alacağımı söylediğim de bütün yönetim oradaydı, o da oradaydı. Kimseden itiraz da gelmedi. Onun yine şekeri yükseldi her halde. Mayıs'ta zaten ayrılacaktı. Bahane olarak da bunu seçti ve ayrıldı. Çok üzüldüm. Arsaların satışından onun haberi vardı. Bir kişi itiraz etseydi vazgeçerdim."
AY'DAN KONGRE AÇIKLAMASI!
"Kongremiz yarın. Kasımpaşa maçı var. O maçı bir görelim sonra gerekenleri söyleriz." "Söylenmeyecek bazı şeyler var. Etik olmadığı söyleniyor. Bu işleri fazla karıştırmayalım. Ben özelde size söylerim. Bu arsaları ben aldım. Parasını cebimden ben verdik. Böyle bir yönetici hiç oldu mu? 'Eğer bu arsaları satarsak üzerindeki farkı da kulübüme ödeyeceğim' dedim. Burada bizim usulsüz kanunsuz yaptığımız hiçbir şey yok. Federasyon'dan gelen para ile her şeyi ödüyoruz sanıyorlar. Geriden gelen borç yığını var. Onlarla uğraşıyoruz. 70-80 Milyon avroluk borç var. Bursaspor gerekli kaynakları bulamazsa Haziran'da da transfer yapamayabilir."

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.