SON DAKİKA
Hava Durumu

Kent merkezi akıbetini bekliyor

Gaziakdemir Mahallesi sakinleri, sıcak su dönüşüm projesinin şekillenmesiyle birlikte haklarını korumak için dernek çatısı altında birleşt

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2017 23:22
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2017 00:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kent merkezi akıbetini bekliyor
Gaziakdemir Mahallesi sakinleri, sıcak su dönüşüm projesinin şekillenmesiyle birlikte haklarını korumak için dernek çatısı altında birleşti. Dernek Başkanı ve Mahalle Muhtarı İsmet Ay, “Dönüşüme hazırız, muhatap arıyoruz.” dedi.

 

Canan GÜLEÇ



Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi beklenen “sıcak su kentsel dönüşüm” projesinin içinde bulunduğu Gaziakdemir Mahallesi sakinleri, dönüşümden nasıl etkilenecekleri konusunda bilgilendirilmemekten yakınıyor. Kişisel girişimlerle sonuç alınamayacağını düşünen vatandaşlar Ocak ayında, Mahalle Muhtarı İsmet Ay başkanlığında bir dernek kurdu. Ay, ev, dükkan ve arsa olmak üzere 1000’e yakın hak sahibinin yaşadığı mahallede dönüşüm projesinin yıllardır sürüncemede kaldığına dikkati çekerek, “Evlerimizdeki yaşam koşullarını iyileştirmek istiyoruz ancak yıkılacak söylentileri nedeniyle kimse hareket edemiyor” dedi.

ŞEHRİN KIYMETLİ NOKTASI

Gaziakdemir Mahallesi şehrin merkezi noktasında önemli bir yere sahip. Sıcak su dönüşüm projesi kapsamında yıkılan tabakhanelerin bir kısmı, orijinal haliyle yeniden yapılacağı vaad edilen Tolon Fabrikası, yıkılan Malcılar Havlu Fabrikası, Kültür Park ve Emniyet Evi, Atatürk Stadyum Meydanı ve spor salonu, İpek iş, Merinos Stadyumu ve TÜBİTAK mahalle sınırları içinde bulunuyor. ROMATEM ve Divan Otel gibi önemli yatırımlara sınır olan mahallede hak sahipleri, evlerinin değerinin altında alınmasından endişeli.

AY: “YETKİLİLERDEN BİLGİ ALMAK İSTİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesinin sıcak su dönüşüm projesinin mahallenin kentsel dönüşümünü ne yönde etkileyeceğine dair henüz bilgi alamadıklarını söyleyen Dernek Başkanı ve Mahalle Muhtarı İsmet Ay, “Bazı hak sahiplerine direkt teklifler geldiği ve metrekaresi 7 bin liradan arsalarının alınmak istendiği konuşuluyor. Evlerimizin yerine şekillenecek projeye dair birilerinin bilgisi var ve arazi kapmak istiyor düşüncesi yayılıyor. Vatandaşların huzuru kaçmaması ve yanlış adımlar atılmaması için, yetkililerden bilgi almak istiyoruz.” dedi.

DERNEKLER İLETİŞİM HALİNDE

Muhtar İsmet Ay’ın başkan olarak görev aldığı derneğin yönetim kurulunda ise mahalle halkından İsmail Çalışkan, Fahrettin Şenocak, Ufuk Çalılık, Tolga Şener, Şafak Gürses, Mehmet Albay, İslam Otlan ve Fikret Lodos görev alıyor. Dernek yönetimi olarak, kentsel dönüşüm kapsamına alınan diğer mahallelerle de iletişim kurduklarını söyleyen Ay, “Önümüzde Akpınar Kentsel Dönüşüm gibi iyi ve Soğanlı- Çiftehavuzlar bölgesi gibi kötü birer örnek var. Akpınar’da daireye karşılık daire verilirken diğer yanda Osmangazi Belediyesinin arsaları düşük ödemelerle almak istediğini duyuyoruz. Doğanbey’de de vatandaşlar hem evlerini verip hem de borçlu çıktılar. Bu örneklere bakarak hukuki yoldan mücadele edeceğiz.” dedi.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.