SON DAKİKA
Hava Durumu

Kentsel dönüşüm için yarışma

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, 6. kez müteahhitlerle bir araya gelerek, dev kentsel dönüşümü ve 25 Nisanda 55 hektarlık M1 bölges

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2013 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2013 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, 6. kez müteahhitlerle bir araya gelerek, dev kentsel dönüşümü ve 25 Nisanda 55 hektarlık M1 bölgesiyle ilgili yapılacak kentsel dönüşüm yarışmasını anlattı. 


Bursa ve İstanbul’dan müteahhitler, ilgili mahalle muhtarları, Başkan Özgen Keskin, İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır ve Kentsel Tasarım Müdürlüğü personelinin katıldığı toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Müteahhitlere yeni yapılacak kentsel dönüşümün ilk etabı olarak belirlenen M1 bölgesini detayları ile anlatan Başkan Keskin, 25 Nisanda bu bölge için en avantajlı teklifi veren müteahhitle çalışacaklarının altını çizdi. 15 Nisandan itibaren yarışma için başvuruları almaya başladıklarını belirten Keskin, başvuruların 24 Nisana kadar devam edeceğini belirtti. Başkan Keskin, ”İnşaat sektöründe faaliyet gösteren müteşebbislerimiz bunu istiyorsa 500 hektarlık alan herkese yeter. Alın size 8-10 yıl yatırım yapabileceğiniz hazır iş. İnanıyorum ki belediye güvencesinin olduğu, birçok inşaat harcından muaf olduğunuz, 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu gibi çok güzel bir imkândan yararlanabileceğiniz, marka oluşturabileceğiniz ve ileride çok büyük paralar kazanabileceğiniz güzel bir proje sizleri bekliyor” diyerek yatırımcıları harekete geçmeye davet etti.
Keskin, müteahhitleri yatırımlar konusunda geç kalmamaları için uyarırken, bölgeye büyük marka hastaneler, kolejler, rezidanslar ve oteller yapılabileceğini dile getirdi. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, “Kentsel dönüşüm tasarım proje yarışması bir ihale değil, kat karşılığı oran yarışması olacak. Yani kamu kaynağı kullanmadan yapacağız. Şu anda oranları yüzde 60 ve yüzde 40 şeklinde belirledik. Binde 5 idareye katılım payı ayrılacak, müteşebbislerimiz yine binde 5’ten başlayarak malik lehine yarışacaklar. İnsanlarımız depremde ölmesin ve huzurlu bir hayat sürsünler istiyoruz. Bunun için yarışma yapmak zorundayız. Kim daha çok oran verirse malik lehine o yatırımcı kazanmış olur, yani ülkemiz, kentimiz kazanmış olur” diye konuştu.
Yarışmaya katılan müteşebbislere öncelikle 55 hektarlık alanda planlanan 9 etabı da almak isteyip istemediklerini soracaklarının altını çizen Başkan Keskin, “Mesela üç firma bunu isterse, ‘buyurun siz yarışın’ diyeceğiz. Diğer girişimcilerimiz de konsorsiyum kurabilirler” dedi. Yarışmanın üst onaydan ve vatandaşla anlaşma yapıldıktan sonra geçerli olacağını kaydeden Keskin, maliklere mevcut katılım değerlerine göre 65, 80 ve 90 metrekarelik daireler verileceğini belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.