SON DAKİKA
Hava Durumu

'Kentsel dönüşümde insanlarla anlaşmak zor'

 Çıkarılan yeni kanuna rağmen kentsel dönüşümde insanlarla anlaşmanın zor olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Alt

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2013 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2013 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Çıkarılan yeni kanuna rağmen kentsel dönüşümde insanlarla anlaşmanın zor olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, devletin 'kentlerin dönüştürülmesi konusunda' daha etkin rol alması gerektiğini söyledi. 


Başkan Altepe, Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Yapı Komitesi üyelerini 'Bursa'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları’ hakkında bilgilendirdi. Dobruca Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya Moğolistan'ın Bursa Başkonsolosu Çetin Yıldırım, BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve komitenin üyeleri katıldı.Canlı sohbet odalarıyla birlikte Seks Numaraları , bu odalarda özel seks sohbeti imkanı sunar.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentsel dönüşüm çalışmalarının çıkartılan yeni yasaya rağmen istenilen sonucu vermeyeceğini söyledi. Bu konuda tecrübeli olduklarını, kanun çıkartılmadan önce Bursa'da birkaç bölgede başlattıkları dönüşüm çalışmalarının kendilerini inanılmaz şekilde zorladığını hatırlatan Başkan Altepe, "Bu konuda arzu edilen sonucun alınabilmesi için, devletin burada daha etkin şekilde rol alması gerekiyor" dedi.
Daha önce Doğanbey bölgesinde kentsel dönüşüme girdiklerini ve ortaya çıkan problemleri hala aşamadıklarını, 'Tabakhaneler' diye adlandırılan bölgede mülk sahipleriyle adeta kanlı-bıçaklı olduklarını, onları yerlerinden çıkartmak için yıllarca uğraştıklarını, Çekirge'de 'İNTAM' diye bilinen bölgede mülk sahipleriyle anlaşmalarına rağmen sadece yıkım için 3 yıl beklediklerini hatırlatan Başkan Altepe, "Çıkartılan yeni kanuna rağmen kentsel dönüşüm çalışmaları istenilen sonuçları vermeyecektir. Çünkü insanlarla anlaşmak zor. Bu konuda sonuç alınabilmesi için devletin çok daha etkin şekilde görev alması, dönüşümün önündeki bütün engellerin kaldırılması gerekiyor. Vatandaşa bizzat devlet tarafından uygun şartlarda krediler açılması, dönüşümün maddi boyutunun kolaylaştırılması kaçınılmaz bir durum. Bunun yanında mülk sahiplerini ve müteahhitleri kurtaran projelerin de ortaya konulması gerekiyor" diye konuştu.
Komite üyelerine Bursa'nın mevcut yapı stoku ve karakteristik deprem özelliği hakkında da bilgiler veren Başkan Altepe, Bursa’da yer alan 3 ve üzeri katlardaki tüm binaların yenilenmeye muhtaç olduğunu dile getirdi. 1855 depreminde '1-2 katlı evlere rağmen' şehir nüfusunun 60 binden 35 bine düştüğünü, Ulucami ve Yıldırım camilerinin minarelerinin yıkıldığını, şehrin her açıdan büyük bir yara aldığını vurgulayan Başkan Altepe, "Bursa, İstanbul ve Kocaeli'yle birlikte Marmara Bölgesi'nin adeta kalbidir. Onun için bu bölgenin acilen yenilenmesi, sıkıntılı olan yapı stokunun muhakkak değiştirilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.