SON DAKİKA
Hava Durumu

Kentsel dönüşümde sektörler buluştu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, siyasi çıkar gözetmeden, rant gayesi gütmeden bütün kesimlerin desteği v

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2012 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2012 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, siyasi çıkar gözetmeden, rant gayesi gütmeden bütün kesimlerin desteği ve güveni ile kentsel dönüşümün başarıya ulaşacağını belirterek, “Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli, yapıcı ve üretici rol üstlenmelidir” dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 5'incisi Bursa'da düzenlenen ‘Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor’ toplantısına katılan Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, kentsel dönüşümde birlik ve beraberlik zamanı olduğunu belirterek, "Bu kanun sırf bir kentsel dönüşüm kanunu değildir. Afetler karşısında can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik bir kanundur. Bu sebeple kentsel dönüşüm seferberliğinde birlik ve beraberlik zamanıdır. Siyasi çıkar gözetmeden, rant maksadı gütmeden tüm kesimlerin desteği ve güveni ile bu süreç başarıya ulaşacaktır. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli, yapıcı ve üretici rol üstlenmelidir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın 'Bedeli ne olursa olsun kentsel dönüşümü yapacağız’ demesinin konuya ne kadar önem verdiğini gösterdiğini kaydeden Müsteşar Uzun, "Çarpık, sağlıksız ve güvensiz yapılaşmayı sonlandırmak için gerekli işlemleri yürütmek Bakanlığımızın temel görevidir. Bu sebeple afete dayanıksız yapılaşma karşısında devletimizin temel politikası gereği diyoruz ki, zaman afetler sonrası yara sarma değil, afet öncesi gerekli tedbirleri alarak zarar azaltma zamanıdır” dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, Kentsel Dönüşüm Kanunu ile Türkiye'de 6.5 milyon binanın yıkılmasının düşünüldüğünü belirterek, birinci derecede deprem bölgesinde olan Bursa için bu kanunun öneminden bahsetti. Her depremde yıkılan binaların yerine yenisinin yapıldığını, fakat hayatını kaybeden insanların geri gelmediğini kaydeden Vali Harput, "Can ve mal kaybı olmadan insanlarımız ölmeden, modern ve güvenli şehirler oluşturmak bizim elimizde. Şu an yönetim sorumluluğu olan bizler bu yasayı iyi kullanarak geleceğin Türkiye’sini hep birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ödünç ise, 15 yılda 154 milyon liralık kamulaştırma yapıldığını, son 3 yılda ise bu rakamın 150 milyon lira olduğunu hatırlatarak, şu ana kadar Bursa’da 700’e yakın bina yıktıklarını söyledi.
‘Beklentiler, meseleler ve çözüm önerileri’ konulu ikinci oturumda ise, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Kahraman, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz birer konuşma yapacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.