SON DAKİKA
Hava Durumu

Kermes uyarısı

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, kermes açmak isteyenleri esnafa zarar vermemeleri ve belediyeden izin almaları konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2013 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2013 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, kermes açmak isteyenleri esnafa zarar vermemeleri ve belediyeden izin almaları konusunda uyardı. 


Başkan Yardımcısı Şen, kermesler konusunda son günlerde birçok şikâyet aldıklarını söyleyerek, “Kermes, bir derneğe, bir yardım kuruluşuna ya da bir çalışmaya destek sağlamak için genellikle açık havada yapılıyor. Ancak son zamanlarda kermesler çok farklı bir hal aldı. Kermes adı altında her şey satılmaya ve pazarlanmaya başladı. Yapılan bu tür kermesler hakkında vatandaşlarımız ve çevre esnafından şikâyetler geliyor. Bazen kiraya verilmek üzere boş tutulan dükkânlarda, bazen de inşaatı devam eden bina altlarında yapılan kermeslerde birçok konuya maalesef dikkat edilmiyor. Lokma, gözleme veya döner gibi gıda maddeleri, sağlık ve hijyen şartlarının uygun olmadığı ortamlarda satışa sunuluyor. Ayrıca bacaları olmadığından içeride pişirilen ya da hazırlanan bu gıda maddeleri etrafa rahatsız edici kokular yayıyor. Ayrıca kermeslerde dikkat çekmek için açılan müzik ya da kapı önünden insanları içeriye davet etmek için ısrarcı yaklaşımlar da şikayete sebep oluyor” dedi.
Bunların yanı sıra aldığı ruhsat ve işletme belgesi ile para kazanmaya çalışan esnafların da kermeslerden olumsuz etkilendiğini kaydeden Yusuf Şen, “Ayakkabı dükkanının yanında ayakkabı satışının yapılması, etrafta bulunan dönerci, tostçu, dürümcü gibi esnafların hemen dibinde döner ve gözleme satışı yapılması gibi konular vatandaş ve çevre esnafından tepki görüyor. Açılacak her kermes için belediyemizden izin alınması lazım” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.