SON DAKİKA
Hava Durumu

Kesintisiz hizmet

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi’den herhangi bir sokak köpeğinin belediye ekipleri tarafından alınarak başka bir ilçe s

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2013 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2013 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi’den herhangi bir sokak köpeğinin belediye ekipleri tarafından alınarak başka bir ilçe sınırına bırakılmasının söz konusu olmadığını söyledi. 


Meclis toplantısında belediyenin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nin Avrupa’ya örnek bir tesis olduğunun altını çizdi. Dündar, merkezin sadece Bursa’da değil Türkiye genelindeki sahipsiz hayvanlara kucak açtığını belirterek, “Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 3 sokak hayvanlarını toplama ekibi bulunmaktadır. Her ekibin aracında navigasyon var. Tedavi, ameliyat ve diğer tüm çalışmalarımıza gösterdiğimiz hassasiyeti sokak hayvanlarının kayıt altına alınması ve tekrar geri salınmasında da gösteriyoruz. Alınan bütün köpekler yine ilçe sınırlarına bırakılıyor, fakat köpekler yiyecek ihtiyacı ya da sosyalleşme ihtiyacı doğrultusunda sınırlar arası zaman zaman geçiş yapılabilmektedir. Osmangazi sınırları içinde de pek çok farklı renkte küpesi olan köpek dolaşıyor” dedi.
Yaralı hayvanların alınması gerektiği acil durumlarda sınır gözetmeksizin ekiplerin en çok da Yıldırım bölgesine destek için geçtiklerini aktaran Başkan Dündar, “Ne mutlu ki artık küpeli köpekler için tartışma yaşanmaktadır. Vatandaşlarımız meselelerini siyasi yollara başvurmak yerine ilgili belediyelerin Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne başvurarak çok daha kolay çözebilirler” diye konuştu.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Veteriner Müdürlüğü tarafından yürütülen aşılama ve kısırlaştırma çalışmalarına yönelik istatistikleri de kamuoyuyla paylaştı. 2012 yılının ilk dört ayında alınan köpek sayısı 1389 olurken, 2013 yılında bu rakam 2314 oldu. Yine 2012 yılında salınan köpeklerin sayısının 743 olduğu tespit edilirken, 1237 köpekte 2013 yılının ilk 4 ayında doğal yaşama alanlarına bırakıldı. 2012 yılının ilk bölümünde kısırlaştırılan köpeklerin sayısı 693 olurken, 2013 yılının ilk 4 ayında sayı 1471 olarak gerçekleşti.
2012 yılının ilk 4 ayında 1887 adrese hizmet verildi, 2013’te ise bu sayı 2515’e ulaştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.